Parkpop toegetreden tot YOUROPE

Door knoedel op 26 januari 2002 - 15:31 Deze maand is Parkpop toegetreden tot de “European Festival Association YOUROPE”. YOUROPE is een organisatie waarin de grote muziek festivals uit Europa samenwerken op het gebied van bijvoorbeeld het omgaan met de veiligheid, de gezondheid, de Europeese wetgeving en de werkomstandigheden rondom muziek festivals.

Het doel van YOUROPE is om alle gezamelijke kenmerken cq. Eigenschappen van de festivalorganisaties in kaart te brengen en op deze gebieden een structurele samenwerking op te zetten teneinde de algemeen geldende problemen rondom muziekfestivals beter te kunnen aanpakken en verhelpen.
Intensivering van de communicatie tussen de muziekfestivals te verbeteren heeft hierbij grote prioriteit. YOUROPE is opgericht in 1998 en heeft op dit moment 22 leden, waaronder Lowlands, Roskilde, Pinkpop en Rock Werchter.

De deelnemende festivalorganisaties zijn tevens bezig om een gezamenlijk forum op te zetten met als doel de muziekfestivals te verbeteren, festivalactiviteiten onderling meer te coördineren en hun uitwisseling van ”know how” op te zetten.

Parkpop tracht met het toetreden tot YOUROPE de algehele kwaliteit van het festival (op het gebied van onder meer de programmering, de productie en de publieksvoorzieningen) nog meer te verhogen.Pinkpop 2003 Logo

NIEUWE NAMEN PINKPOP 2003Daags voor de officiele bekendmaking van het PINKPOP programma in Paradiso,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.