Jubileumfeest Vrede van Utrecht onder vuur

vredevanutrechtgroot
Jubileumfeest Vrede van Utrecht onder vuur
Door Marz667 op 29 augustus 2013 - 13:01 1 De stichting Vrede van Utrecht heeft miljoenen euro's meer subsidie gekregen dan tot nu toe werd aangenomen. Dat stelt AD/UN op basis van eigen berekeningen. Uit berekeningen van de krant zou blijken dat er 35 miljoen euro is besteed aan de Vrede van Utrecht en de mislukte poging van de stad om Culturele Hoofdstad te worden.

Volgens de krant worden ook de bezoekcijfers veel te rooskleurig gebracht. In de jaarverslagen zijn bezoekers meegeteld die er in werkelijkheid niet zijn geweest of voor een al bestaand evenement kwamen. Zelfs kijkers van een televisieprogramma zijn in de cijfers meegenomen.

Gedeputeerde Mariette Pennarts (GroenLinks) ontkent dat de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht is uitgelopen op een mislukking. Ze reageert daarmee op kritiek dat de evenementen te weinig zichtbaar zijn geweest. Eefje de Visser, Mevrouw Tamara e.a. staan eind september op het eindfeest op Vliegbasis Soesterberg.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



popronde2011news

POPRONDE PROGRAMMA'S COMPLEET VAN EMMEN, DEVENTER,...Ook de programma's van de Popronde in Emmen, Deventer, Den Bosch en Almere...

CenterParcsDeEemhof

MILKSHAKE FESTIVAL EN BUNGALUP KOMEN MET NIEUW... Vrijdag 15 t/m zondag 17 november wordt door de organisatie achter Milkshake...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.