Adv: Sef en Tess gaan Station to Station - NS eat your heart out

Levi's Station to station 2 - sef en tess
Adv: Sef en Tess gaan Station to Station - NS eat your heart out
Door RobZ op 13 september 2013 - 11:41 1 Eergisteren berichtten we al over de Station to Station-reis die Sef en Tess Milne aan het maken zijn van New York naar San Francisco. Onder leiding van curator Doug Aitken reist een bont gezelschap van wereldwijd gerespecteerde kunstenaars en muzikanten van 6 t/m 28 september met de trein van New York naar San Francisco. Bij ieder van de 10 stops die onderweg gemaakt worden, vindt een topfestival plaats. Sef en Tess Milne kregen van Levi's een ticket en doen verslag van wat ze zien, proeven, horen en ervaren. Hieronder lees je de avonturen van Sef.




Dag 3

Vandaag hadden we een vrije dag (en nacht) in New York. Dat hield in: shoppen, rondlopen, wijntje drinken en 's avonds toch maar naar een klein feestje. Heel slim, want de volgende ochtend zouden we om half negen opgehaald worden bij het hotel. Maar zoals de grote Canadese filosoof Aubrey Graham ooit zei: YOLO.

Korte samenvatting: feestje in het Soho Grand Hotel. Daar stonden Dave Chapelle (tegenwoordig supergespierd) en zijn entourage opeens voor onze neus. Daarvoor hadden we Courtney Love en haar vercrackte hoofd trouwens al in een auto zien stappen. Omdat het tenslotte New York Fashion Week is zijn we vervolgens toch maar even gaan kijken bij de afterparty van Alexander Wang, waar ik ineens urinoir aan urinoir met Miguel stond. Heel tof feest was het trouwens, in een winkelcentrum bij South Street Seaport. Twerkende dames, lasers en gratis drank.



Ik dacht nog: hierna moet ik echt naar huis. Niet dus, de groep ging nog even kijken bij Le Baron. Mijn ruggengraat ben ik al jaren kwijt. Na de ATL Twins gezien te hebben en een klein rondje door de club gelopen te hebben ben ik uiteindelijk toch maar naar huis gegaan. De wekker stond om acht uur en het was inmiddels kwart over vijf.

Dag 4

Vandaag vlogen we naar Pittsburgh, waar het tweede evenement van Station to Station plaatsvindt en vanwaar de trein vertrekt. De stad was redelijk uitgestorven, maar toen we langs het afgeladen stadion van de Pittsburgh Steelers reden was het gelijk duidelijk waarom. Sunday football.

Het evenement vond dit keer plaats in een oud treinstation genaamd Union Station. De opzet was min of meer hetzelfde als in New York, maar door de setting en het wat oudere publiek voelde het weer aan als nieuw. Tess ging alvast de trein bekijken, maar ik moest echt even een uurtje mijn ogen dichtdoen: NY had me eindelijk onder de duim gekregen. Iedereen ging trouwens ook vroeg naar bed, want morgen is de grote dag. We gaan eindelijk echt aan de reis beginnen! Welterusten.

Dag 5

Met een soort schoolreisje-spanning werd ik vandaag wakker. We vertrokken naar het station, en daar stond 'ie dan eindelijk: de trein.



Het is moeilijk te omschrijven hoe tof dit ding echt is. Een oude trein om de Midwest mee te doorkruisen, ingericht alsof The Beatles ermee door de US gaan toeren. Elke wagon is anders ingericht, van de Levi’s-wagon waarvan de inrichting geïnspireerd was op Native American-invloeden, tot de restauratiewagon met panoramadak.

Er zijn een paar bars, loungegedeeltes en er staan allemaal toffe gadgets in de trein. Zo is er bijvoorbeeld een gitaar die alles wat je erop speelt direct op SoundCloud zet en een ouderwetse typemachine die aan Twitter gelinkt is. Dit gaat een crazy reis worden.



We maakten een wandeling door de hele trein om alles even goed te zien en kwamen dus ook langs de volledig operationele muziekstudio waarin Ariel Pink een album gaat opnemen tijdens de trip. Iedereen was een beetje brak van New York en Pittsburgh nog denk ik, maar omdat we zo lekker konden zitten en een prachtig uitzicht hadden op het steeds veranderende Amerikaanse landschap was dat helemaal niet erg.

Tijdens de reis raakten we met allemaal mensen aan de praat, waaronder mijn favoriet: Joey. Joey is 67, werkt al tien jaar op deze trein en vertelde dat de panoramawagon altijd werd gebruikt door Frank Sinatra en The Rat Pack als zij door Amerika moesten reizen. Siiiickk. Obama en weet ik hoeveel presidenten zijn allemaal ex-passagiers. Een trein met een rijke geschiedenis, dus.



Het landschap werd steeds mooier en steeds zonniger. Net op het moment dat ik dacht dat er iets moest gebeuren kwam er om exact 5:01 (get it? 501, Levi's? Clever.) een veilingmeester de wagon binnen die omriep dat het happy hour was en er cocktails gedronken moesten worden. Nou, vooruit dan maar. De trein verandert binnen een paar minuten in een party waar drankspelletjes werden gespeeld en er gedanst werd op muziek.

Uit het raam zag ik een nieuwe skyline opdoemen. Chi-town, de thuishaven van The R in R&B (R. Kelly), Michael Jordan en pan pizza. Chicagooooooo!!


Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



iphonenews.jpg

FESTIVALINFO APP ONDERSTEUNT APPELPOP, POPRONDES EN...Hoewel september alweer bijna halverwege is, gaat het festivalseizoen...

Time Warp

LINE-UP VAN TIME WARP BEKEND Het technofeest Time Warp heeft zijn line-up bekend gemaakt. Het uit...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.