Pech voor Pinkpop dagkaarthouders bij annulering Stones

Pinkpop 2014
Pech voor Pinkpop dagkaarthouders bij annulering Stones
Door HarmG op 19 maart 2014 - 10:53 1 Gisteravond werd bekend dat Rolling Stones een deel van haar tournee geannuleerd heeft nadat L’Wren Scott afgelopen week onverwachts overleed. Mocht het zover komen dat ook de Europese tournee geen doorgang kan vinden, heeft de Pinkpop dagkaarthouder pech, aldus Jan Smeets. Er volgen geen vergoedingen.

'Zij hebben geen kaart gekocht voor een concert van The Stones, maar voor een dagje Pinkpop', aldus de festivalbaas. Hij meent dat het programma sterk genoeg is, zelfs zonder Rolling Stones. In dat geval wordt John Mayer gepromoveerd tot headliner.

Vooralsnog is daar echter geen sprake van en is alleen het Australische en Nieuw Zeelandse deel gecanceld. Pinkpop vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 9 juni. Arctic Monkeys en Metallica zijn de overige twee headliners.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Gent Jazz

GENT JAZZ FESTIVAL KOMT MET ÓLAFUR ARNALDS, MELANIE...Vanochtend tijdens de persconferentie hebben de organisatoren van het Gent...

Stekker In Het Park

STEKKER IN HET PARK KOMT MET MODERN DEEP LEFT... De organisatie van het festival Stekker in het Park komt alvast met een tipje...

REACTIES

geen avatar
wo 19 mrt 2014 11:03

Boemba Mooi. Allemaal op marktplaats voor een tientje.

 0
geen avatar
wo 19 mrt 2014 11:03

pede Prijs van de pinkpopkaartjes op de zwarte markt neemt opeens een duikvlucht....

 0
Avatar Nvl8
wo 19 mrt 2014 11:31

Nvl8 Misschien komen we dan toch nog aan twee weekendkaarten... (bij deze ook een oproep!)

 0
geen avatar
wo 19 mrt 2014 11:36

marcus75 au! dan blijft er van de zaterdag line-up weinig meer over he...
Maar dat zal Jan een zorg zijn: is toch al lekker uitverkocht!

 0
geen avatar
wo 19 mrt 2014 11:53

mitch91 Dachten ze bij pukkelpop ook zo: http://www.festivalinfo.nl/news/27410/Vrijdagtickets_Pukkelpop_mogen_retour_ivm_afzegging_Neil_Young/

 0
geen avatar
wo 19 mrt 2014 11:57

weetikveel17 als de stones niet door zouden gaan promoveert hij john mayer tot headliner....laat hem aerosmith boeken dan als waardige vervanger --> ze zijn toch in de buurt

 0
Avatar elmojfk
wo 19 mrt 2014 12:05

elmojfk Beetje jammer voor de echte fans. Zonder de Stones was je festival denk ik niet uitverkocht geweest. Als je publiekstrekker annuleert kan je toch in ieder geval de dagkaarten retour nemen. Echte fans kopen toch geen kaartje voor de rest van het programma die komen voor je headliner. Dat hij weekendkaarten niet terug neemt snap ik volledig.

 0
geen avatar
wo 19 mrt 2014 12:07

teamtallica Pinkpop is over bijna DRIE maanden, kan me niet voorstellen dat die serie concerten die dan gepland is ook nog gecancelled of verzet wordt naar aanleiding van het overlijden van de vriendin van Jagger. Zeer triest nieuws natuurlijk, maar de hele Stones organisatie is volgens mij ook wel dusdanig groot en professioneel dat men tegen die tijd echt wel weer optreedt. The Show must go on!

 0
Avatar deHertog
wo 19 mrt 2014 12:36

deHertog ah die vrijdag nog maar eens kijken of ik voor 7,50 John mayer eens live kan gaan checken

 0
Avatar Megalomaniac
wo 19 mrt 2014 12:42

Megalomaniac elmojfk schreef:
Beetje jammer voor de echte fans. Zonder de Stones was je festival denk ik niet uitverkocht geweest. Als je publiekstrekker annuleert kan je toch in ieder geval de dagkaarten retour nemen. Echte fans kopen toch geen kaartje voor de rest van het programma die komen voor je headliner. Dat hij weekendkaarten niet terug neemt snap ik volledig.


ONZIN. Je koopt altijd voor een bepaalde artiest een kaartje uiteindelijk. Maar misschien sommige wel voor John Mayer (ook publiekstrekker) Of andere voor Joe Bonnamassa. Ja, bedoel. Het is precies van Jan Smeets zegt, je koopt een kaartje voor een festival. Punt.

 0
Avatar Kilik-1990
wo 19 mrt 2014 13:50

Kilik-1990 Beetje misleidende titel hier. Natuurlijk zijn vrijwel alle Pinkpop weekend kaarten en Zaterdag kaarten gekocht púúr voor de Stones. Maar om nu al "stress" en "onrust" te storen 3 maanden voor het optreden vind ik wel een beetje overbodig.

De titel zegt eigenlijk al dat ze afzeggen, beetje overdreven.

 0
Avatar sebasmeer
wo 19 mrt 2014 14:39

sebasmeer Mooi als ze niet komen, dan kan ik misschien ook nog betaalbaar naar Pink Pop :D

 0
Avatar Sjoerd92
wo 19 mrt 2014 14:53

Sjoerd92 Zou balen zijn voor de echte fan maar ik zou t geweldig vinden voor de mensen waarvan hun ticket binnen 10 minuten op marktplaats stonden.

 0
geen avatar
wo 19 mrt 2014 17:31

softenfun Als dat met de maandag zou gebeuren met metalica dan wil ik mijn geld terug want inderdaad ik kom alleen voor metalica en het bier :)

 -1
Avatar jeroensiep
wo 19 mrt 2014 19:06

jeroensiep mitch91 schreef:
Dachten ze bij pukkelpop ook zo: http://www.festivalinfo.nl/news/27410/Vrijdagtickets_Pukkelpop_mogen_retour_ivm_afzegging_Neil_Young/
Bij Pukkelpop kreeg iedereen die daarvoor kwam zijn kaartje terug toen Neil Young niet kwam. Dus wat bedoel je met 'dachten ze bij pukkelpop ook zo'?

 0
geen avatar
do 20 mrt 2014 08:58

mitch91 jeroensiep schreef:
mitch91 schreef:
Dachten ze bij pukkelpop ook zo: http://www.festivalinfo.nl/news/27410/Vrijdagtickets_Pukkelpop_mogen_retour_ivm_afzegging_Neil_Young/
Bij Pukkelpop kreeg iedereen die daarvoor kwam zijn kaartje terug toen Neil Young niet kwam. Dus wat bedoel je met 'dachten ze bij pukkelpop ook zo'?

Dat was dus sarcasme (vandaar het linkje) ;)
Ik vind dat Jan Smeets te vroeg dingen roept. "Zolang The Stones niet afzeggen gaat het door" of "Daar kan ik nu geen uitspraken over doen" waren al prima geweest.
Destijds was ik positief verast door Pukkelpop dat ze een week voor het festival de kaarten nog terug namen.
Daarmee heeft Jan Smeet gelijk als hij zegt dat mensen niet het 'recht' hebben. Maar je wilt je klanten wel een bepaald vertrouwen geven voor komende jaren.

 0
geen avatar
do 20 mrt 2014 12:39

Mudvayne Smeets heeft een punt.
Het betreft hier een festival, geen enkel concert.

Qua sympathie is dit echter beneden alle peil.
En Pukkelpop scoort daar inderdaad mee.
Al kochten toen wellicht wat ouderen een ticket die aan de rest van de line-up weinig zouden gehad hebben.

We zijn hoedanook het jaar 2014. Dan kan er al eens wat geregeld worden met de kaarten via een link op internet ofzo. Het zijn toch geen kleine amateurs daar in Landgraaf?

Nouja, die stones komen gewoon hoor.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.