Zwarte Cross doet poging tot vestigen van nieuw wereldrecord met stuntman

Zwarte Cross
Zwarte Cross doet poging tot vestigen van nieuw wereldrecord met stuntman
Door JenniferWorrell op 03 juni 2014 - 12:18 1 Ook in 2014 gaat Zwarte Cross weer actie voeren voor de vrijheid. Ditmaal staat het in het teken van de 'urgent action' van Amnesty International en gaat het festival zich samen met de Australische stuntman Jackson Strong inzetten voor het vestigen van een nieuw wereldrecord. Zo gaat hij proberen om met een crossmotor de verste backflip ooit te maken. Deze zal uiteindelijk waarschijnlijk meer dan 40 meter ver zijn en midden op het festivalterrein plaatsvinden.

Deze actie gaat echter niet zonder de hulp van de bezoekers. Tijdens Zwarte Cross kunnen zij zich namelijk laten fotograferen door de medewerkers van Amnesty International waarmee zij aangeven de 'urgent action' te steunen. De foto's worden opgehangen aan een lange lijn die tussen de twee schansen van de stunt hangt en geeft tevens de afstand van de sprong aan. Hoe meer foto's er hangen, hoe verder Strong zal springen.

Ben je nieuwsgierig naar hoe deze recordpoging afloopt? Dan is deze van 25 t/m 27 juli te aanschouwen op het festivalterrein in Lichtenvoorde waar Zwarte Cross plaats zal vinden.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Vogelvrij festival 2014

LINE-UP VOGELVRIJ FESTIVAL COMPLEET MET THE...De organisatie van het Vogelvrij Festival laat weten de line-up van de...

Schollenpop

NIEUWE NAMEN VOOR SCHOLLENPOP MET DEWOLFF, HANDSOME... De organisatie van Schollenpop heeft zojuist weer een aantal nieuwe namen aan...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.