Twintig nieuwe namen voor Le Guess Who?

Mikal Cronin
Twintig nieuwe namen voor Le Guess Who?
Door Samantha.Middag op 01 juli 2015 - 15:27 1 Het Utrechtse festival Le Guess Who? kondigt 20 nieuwe namen aan waaronder Mikal Cronin met Strings & Horns (foto), Kamasi Washington en Mustafa Özkent ve Belçika Orkestrasɪ. Ook Metz, Viet Coong, Ariel Pink, Josh T. Pearson, A Place to Bury Strangers en Adrian Younge zijn nieuw op de affiche.

Mikal Cronin is laatst nog te gast geweest in de Amerikaanse talkshow Late night With Conan O'Brien. De Amerikaanse singer-songwriter staat bekend om zijn pure popsongs en zal dit op Le Guess Who? combineren met blazers en strijkers.

De jazzsaxofonist Kamasi Washington zal op Le Guess Who? nummers laten horen van zijn plaat The Epic. De muziek is een mix van soul, afrobeat en Vodoun-ritmes.

Verder staan er dit jaar op Le Guess Who? een aantal Turkse artiesten waaronder Mustafa Özkent ve Belçika Orkestrasɪ. Hij voert nummers uit van zijn in 1973 uitgekomen album Gençlik İle Elele. Het album is een cross-over van onder andere funk, psychedelica en improvisatie.

De complete line-up van Le Guess Who? kun je op hier terugvinden. Het festival Le Guess Who? vindt plaats van 19 tot 22 november. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van het festival.



Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Crossing Border

THE CINEMATIC ORCHESTRA EN MARILYNNE ROBINSON OP...De Haagse editie van Crossing Border krijgt dit jaar twee extra festivaldagen...

Leffingeleuren 2015

LEFFINGELEUREN MAAKT NIEUWE NAMEN BEKEND Het festival Leffingeleuren maakt 12 nieuwe namen bekend. Zo worden onder...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.