Grote drugsvangst op Dour zorgt voor extra controles bij Tomorrowland

Dour
Grote drugsvangst op Dour zorgt voor extra controles bij Tomorrowland
Door GraciaVisscher op 20 juli 2015 - 13:57 1 Bijzondere maar gemengde cijfers na het festival Dour, dat afgelopen weekend plaatsvond. Met 228.000 festivalgangers heeft het festival er een recordeditie opzitten maar dit lijkt nu overschaduwd te worden door de grote drugsvangst op en rond het festival.

De Belgische politie zette dit jaar extra in op drugscontroles, en met succes. De 192 agenten die werden ingezet op Dour namen een grote hoeveelheid aan drugs in beslag en arresteerden 36 dealers, zo meldt De Standaard.

In totaal werden al 2,758 kilogram cannabis, 1.308 xtc-pillen, 22 LSD-pillen, 136 gram MDMA, 83,6 gram cocaïne, 335 gram speed, 14 gram hallucinogene paddenstoelen, 2 gram heroïne, 30 gram hasj, 42 gram ketamine, 690 lsd-zegels, 10 gram amfetaminen en 9 gram van het kruid Salvia Dinivorum in beslag genomen.

Nu lijkt deze succesvolle operatie deuren open te doen voor extra drugscontroles op andere festivals. De website Newsmonkey meldt dat de politie van plan is het festival Tomorrowland, dat volgend weekend plaatsvindt, extra aan te pakken.

Ondertussen heeft het succes van Dour een zuur smaakje gekregen bij de organisatie van het festival. Marc Steens, persverantwoordelijke van Dour Festival tegen De Standaard: ‘We hebben een jaar lang met hart en ziel gewerkt aan dit festival. Wij willen ons profileren met goede muziek. Het is jammer dat onze inspanningen door die controles overschaduwd worden en dat we nu vooral daarmee geassocieerd worden.’



Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Dour2015

DOUR KONDIGT DATUM 2016 AANDe 28e editie van het Belgische festival Dour zal volgend jaar van start gaan...

nostagedivenews.jpg

FESTIVALINFO ZOEKT STAGIAIR(S) VOOR VANAF SEPTEMBER Festivalinfo is met afstand de grootste website over festivals in Nederland...

REACTIES

geen avatar
ma 20 jul 2015 15:27

eatsleeprave.. Haha speelde lil kleine en ronnie flex hier?

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.