Festival Madnes 2016 - bereid je goed voor

Madness adv groot
Festival Madnes 2016 - bereid je goed voor
Door op 30 september 2015 - 12:55 1 Al sinds het eerste festijn in 2008 blijft MadNes groot door klein, maar steengoed te zijn. Het eilandfestival op het strand van Nes op Ameland combineert surfen, skaten, muziek en nog veel meer activiteiten op het strand en in het water. Iedereen die het festival deze zomer heeft gemist kan alsnog een indruk krijgen van de feeststemming door de pas gelanceerde promovideo, waardoor je ook al zin krijgt in volgend jaar:

2015: afterparty en festival
MadNes 2015 was uitverkocht en, als je de sfeervolle beelden in de video mag geloven, een fantastische ervaring. De organisatie verlengde het succes van het festival met een pre- en een afterparty. De afterparty op zaterdag 19 september was even hot als het festival zelf, zo blijkt wel uit deze sfeerimpressie op de facebook-pagina.

Het was deze zomer tijdens MadNes namelijk bijna tropisch op Ameland, en dat was perfect voor alle (wind)surf, Stand Up Paddling (waarbij je op een surfplank staat en peddelt) en skim- en skateboard-activiteiten. Ook de muzikanten kregen de bezoekers natuurlijk in beweging. Vooral toen de zon eenmaal was ondergegaan danste de massa zich in het zweet op de muziek van onder andere Nomadic Orchestra en Bongo Botrako.

Het past bij een surf- en skate-festival dat de meeste acts ska, punk en reggae ten gehore brengen, maar het MadNes-programma was veelzijdig, met boeiende optredens van singer-songwriters Daniel Payne en Amistat, en de blue-grass folk band The Cannonball Johnsons.

MadNes 2016: bereid je goed voor
De negende editie van MadNes vindt op 1, 2 en 3 juli 2016 plaats. MadNes is net even anders dan andere festivals: als je een ticket voor het hele weekend koopt, zijn er veel mooie extra´s in de prijs inbegrepen, zoals maaltijden en het gebruik van surf- en skate-materiaal. Ook zijn er vele clinics en activiteiten waaraan je gratis kunt deelnemen.

Het festival is duurzaam en gaat zorgvuldig om met de natuur. Toch raadt de organisatie aan om met eigen vervoer te reizen, vooral als je je eigen surfspullen mee wilt nemen. De capaciteit van het openbaar vervoer laat te wensen over en het festival is te klein om een eigen busdienst tussen het station van Leeuwarden en de veerhaven in Holwerd op te zetten. Kom dus met de auto!

Een milieuvriendelijke manier om met de auto te reizen is carpoolen. Zoek een chauffeur via samenrijden.nl, of koop zelf een tweedehands auto, bijvoorbeeld hier. Doe je dat laatste, dan kun je zelf een carpool aanbieden, of gewoon je hele vriendenclub inladen.

De kaartverkoop voor MadNes begint in februari. Wees er snel bij, want het festival is zowel klein als geliefd. Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de pre-party en het festival in 2016. Ook kun je natuurlijk de website van MadNes zelf raadplegen als je meer wilt weten.


Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



bungalupnews

BUNGALUP GAAT NAAR BELGIË Van 29 januari t/m 1 februari vindt de vijfde editie van Bungalup plaats,...

Speedfest

TIJDSCHEMA TIENDE EDITIE SPEEDFEST BEKEND Het bleek nog een hele klus om 26 bands op drie podia in te delen, maar het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.