Gemeente Tilburg en provincie Noord-Brabant redden Incubate Festival

review: Incubate 2015 Vrijdag DrowneD
Gemeente Tilburg en provincie Noord-Brabant redden Incubate Festival
Door GraciaVisscher op 04 november 2015 - 15:40 1 Bij het presenteren van de cijfers van het Incubate Festival vorige week bleek de organisatie achter het evenement in gevaar te zijn. Incubate kampte met een verlies van 281.000 euro, onder andere ontstaan door tegenvallende kaartverkoop en lager dan begroot uitgevallen subsidie, aldus de website van Entertainment Business.

Gemeente Tilburg en provincie Noord-Brabant redden Incubate door samen de schuld te betalen. De gemeente Tilburg en de provincie springen ook met dit eerste tekort in elf jaar voor de Stichting Incubate bij en noemen Incubate 'een pareltje van internationale allure dat een reddingspoging verdient'.

De gemeente Tilburg heeft naast een jaarlijkse subsidie van 171.000 euro afgelopen zomer ook tweemaal 30.000 euro betaald om Incubate een professionaliseringsslag te laten maken. De provincie investeert jaarlijks al 377.000 euro.

"Het was een heel spannende periode met veel onzekerheid" aldus festivaldirecteur Joost Heijthuijsen. "We zijn ontzettend blij met de extra financiële bijdrage van de gemeente Tilburg en de provincie. Daarmee onderschrijven ze het belang van Incubate en kunnen we bouwen aan de toekomst."

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Maassilonieuws

IMMRTL MET REALITY-STER TONY JUNIOR, RONNIE FLEX,... Tony Junior gaat aanstaande zaterdag zijn eerste optreden geven en doet dat...

Motel Mozaique

TICKETVERKOOP MOTEL MOZAÏQUE 2016 VAN START De 16e editie van het Rotterdamse festival Motel Mozaïque vindt plaats op...

REACTIES

Avatar Solar.Cell
wo 04 nov 2015 16:42

Solar.Cell Dit lees ik nu graag!

 0
Avatar jeroensiep
vr 06 nov 2015 11:33

jeroensiep Solar.Cell schreef:
Dit lees ik nu graag!
De reddingsactie wel, dat één van de meest eigenzinnige festivals met originele acts slechtere verkoopcijfers heeft in vergelijking met 13 in een dozijn festivals vind ik minder fijn om te lezen.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.