Incubate 2016 in drie kleinere edities

review: Incubate 2015 Vrijdag DrowneD
Incubate 2016 in drie kleinere edities
Door GraciaVisscher op 09 maart 2016 - 11:17 1 Het Tilburgse festival Incubate komt in 2016 terug, maar niet hetzelfde als voorheen. Dit jaar worden er drie kleinere edities georganiseerd om zo beter in te spelen op buitenlandse bezoekers en actuele ontwikkelingen. Dit meldt artistiek directeur Vincent Koreman in een artikel op de website 3voor12.

De afgelopen paar jaren waren zwaar voor Incubate. Geldproblemen, directeur Joost Heijthuijsen stapte op: tijd voor een grote schoonmaak.

Dat komt in de vorm van drie kleinere edities in 2016 (vanaf 2017 worden dit er vier). De data voor deze mini Incubate festivals zijn al bekend.

Koreman: 'De eerste is al op 14 en 15 mei, de tweede op 9, 10 en 11 september en de derde op 10 en 11 december. Vanaf 2017 gaan we naar vier festivals, elk tweede weekend van de tweede maand van het kwartaal. Je hebt dan de Incubate ervaring, zonder de overkill van die enorme week. Van bijna 400 acts in 22 zalen, gaat het terug naar zo’n 60, 70 in ongeveer tien zalen.'

Prijzen voor de kleinere edities van Incubate en het programma voor de eerste editie zijn nog niet bekend.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Sziget

NOEL GALLAGHER, SIA EN MEER NAAR SZIGET FESTIVAL Sziget Festival heeft zojuist een nieuwe reeks namen aan de line-up...

welcome to the village6

WELCOME TO THE VILLAGE BEVESTIGT KOMST TOGETHER... Het festival Welcome to The Village voegt vandaag tien nieuwe namen toe aan...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.