Festival deBeschaving slaat een jaar over en gaat op zoek naar nieuwe locatie

deBeschaving 2016
Festival deBeschaving slaat een jaar over en gaat op zoek naar nieuwe locatie
Door Cartman91 op 06 februari 2017 - 15:33 1 Het Utrechtse festival deBeschaving moet noodgedwongen een jaar overslaan. Dit vanwege de financiële afhankelijkheid van externe partijen en onzekere sponsorinkomsten. Het festival leed al verliezen en krijgt ook geen subsidie, dus is festivaldirecteur Andre Baars genoodzaakt om de 2017 editie af te blazen. Dit laat het festival in een Facebook-post van afgelopen vrijdag (3 februari) weten (zie onderaan).

De organisatie laat weten in 2018 weer terug te komen met het festival, alleen wel op een nieuwe locatie. Want het is zeker dat de Botanische Tuinen in Utrecht verlaten wordt als festivallocatie.

Wat de nieuwe locatie zou moeten worden is nog niet bekend, zelfs een vertrek uit Utrecht (thuisbasis sinds de oprichting in 2003) wordt niet uitgesloten. “Alles is mogelijk. Het zou wel pijnlijk zijn als dat nodig blijkt, maar als het noodzakelijk is voor de toekomst van het festival, moeten we het overwegen. Het ligt overigens niet voor de hand, ik acht de kans klein” aldus festivaldirecteur Andre Baars.

In 2009 en 2010 werd het festival ook al geannuleerd vanwege financiële problemen.

Op de afgelopen editie stonden nog artiesten als Jett Rebel, Dotan, Skip & Die, Indian Askin, De Likt en Radio Eliza.



Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



moulinbluesnews

MOULIN BLUES KOMT MET DRIETAL NIEUWE NAMEN (O.A....Moulin Blues heeft voor de komende editie drie namen aan de line-up...

bevrijdingsfestivallimburgn

BEVRIJDINGSFESTIVAL LIMBURG KONDIGT EERSTE NAMEN AAN Het Bevrijdingsfestival Limburg vindt ook dit jaar weer plaats in de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.