Amsterdam Roots Festival maakt eerste zes acts bekend (o.a. Nahawa Doumbia)

La Mambanegra
Amsterdam Roots Festival maakt eerste zes acts bekend (o.a. Nahawa Doumbia)
Door ThomasS op 28 maart 2017 - 18:12 1 Van 19 tot en met 25 juni 2017 vindt op verschillende locaties in Amsterdam de 35ste editie plaats van het Amsterdam Roots Festival. Het festival heeft een nieuwe missie; “van wereldmuziek naar wereldwijde cultuur” en daarbij horen klinkende namen en verborgen parels. Om de bezoekers alvast warm te maken, maakt de organisatie vandaag de eerste zes acts bekend.

T.P. Orchestre Poly Rythmo de Cotonou
Decennialang was Orchestre Poly Rythmo de Cotonou een van de best bewaarde geheimen uit West-Afrika, uit het relatief onbekende Benin dat tussen Ghana en Nigeria ligt.

La MambaNegra
Bij La MambaNegra -de Zwarte Slang- geen Salsa Romantica en gladde pakken, maar een giftig mengsel van snoeiharde salsa, hiphop en funk met een raggamuffin rafelrand. De band weerspiegelt haar ruige en chaotische Colombiaanse geboortestad Cali.

Pascuala Ilabaca y Fauna
Fris, vrijmoedig en geanimeerd: Pascuala Ilabaca straalt op het podium. De aanstekelijke muziek van de zangeres/ accordeoniste Ilabaca heeft de Chileense folkmuziek als de basis.

Al-Sarah & The Nubatones
'De koningin van de Oost Afrikaanse retro-pop' wordt ze ook wel genoemd. Alsarah brengt ons met haar band The Nubatones terug naar de pop van de jaren 60 en 70 op het snijvlak van Afrikaanse en Arabische muziek.

Nahawa Doumbia
Met haar krachtige stem is Nahawa Doumbia al decennia een van de populairste vrouwelijke griots (troubadours) uit het zuiden van Mali. Hoewel ze al lang wereldberoemd had moeten zijn, werd ze overschaduwd door de uit dezelfde streek afkomstige Oumou Sangaré.

Bachar Mar-Khalifé
De Frans-Libanese zanger/pianist Bachar Mar-Khalifé wordt zowel geroemd om zijn intense songs vol weemoed en scherpe maatschappijkritiek als om zijn enerverende pianospel waarin Arabische, klassieke en hedendaagse muziek samenkomen. Bachar Mar-Khalifé maakte naam met het aangrijpende album Ya Balad, waarop hij zijn door oorlog verscheurde geboortestad Beiroet bezingt, onder meer in zijn variatie op het klassieke Kyrie.

Meer info, check de website van het festival.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Pukkelpop 2017

HALSEY, NICOLAS JAAR, JAKE BUGG, STORMZY EN MEER... Nicolas Jaar, Halsey (foto) , 2manydjs, Ryan Adams, Jake Bugg, Enter...

Reclamelandsfeer

FESTIVALTIPS VOOR HET PAASWEEKEND (O.A. TWEETAKT,... Het is al tijden mooi lenteweer met veel zon en ook Pasen komt er weer aan!...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.