Bevrijdingsfestivals 2017: dit zijn onze tips!

bevrijdingsfestivalutrecht
Bevrijdingsfestivals 2017: dit zijn onze tips!
Door sjoertb op 02 mei 2017 - 15:49 1 Op 5 mei vieren we elk jaar de vrijheid van ons Nederland. De viering wordt sinds jaar en dag in de vorm van Bevrijdingsfestivals gedaan. In elke grote stad is er wel één te vinden. Het mooiste is: bijna alle Bevrijdingsfestivals zijn gratis te bezoeken!

Festivalinfo heeft voor 2017 weer de programmahoogtepunten op een rijtje gezet. Dit jaar zijn De Jeugd van Tegenwoordig en De Staat de ambassadeurs van de vrijheid. Deze kom je dus op een flink aantal festivals tegen.

Bevrijdingsfestival Amsterdam
In het Amsterdamse Westerpark bij de Westergasfabriek is elk jaar het Vrije Westen. Op 5 mei treden onder andere Gallowstreet, Radio Eliza, Thijs Boontjes, The Phantom Four en De Jeugd van Tegenwoordig op.
Hier vind je alle informatie over Bevrijdingsfestival Amsterdam 2017

Bevrijdingspop Haarlem
In het Haarlemmerhout wordt al jaren Bevrijdingspop Haarlem gehouden. Het oudste bevrijdingsfestival heeft dit jaar De Jeugd van Tegenwoordig als afsluiter. Verder spelen onder andere Spinvis, Douwe Bob, Indian Askin, Sevn Alias en Gregor Salto.
Hier vind je alle informatie over Bevrijdingspop Haarlem 2017. Dit is ons Bevrijdingspop Haarlem blokkenschema.

Bevrijdingsfestival Den Haag
In de Hofstad is dit jaar onder andere De Staat, Pete Philly, Sabrina Starke, Brainpower, Mr. Polska en Diggy Dex te vinden.
Hier vind je alle informatie over Bevrijdingsfestival Den Haag 2017

Bevrijdingsfestival Zuid Holland
Rotterdam krijgt op 5 mei op bezoek: Mister and Mississippi, DJ Paul Elstak, Iguana Death Cult, Lucas Hamming, Sevn Alias en De Jeugd van Tegenwoordig en nog veel meer.
Hier vind je alle info over Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2017

Bevrijdingsfestival Utrecht
Utrecht ligt natuurlijk lekker centraal voor alle artiesten die door Nederland op reis zijn. Dit jaar krijgen ze onder andere over de vloer: Room Eleven, Skip & Die, My Baby, Indian Askin, Kenny B, Cut_ en Kuenta I Tambú.
Hier vind je alle info over Bevrijdingsfestival Utrecht 2017

Bevrijdingsfestival Den Bosch
In Den Bosch komen dit jaar onder andere De Staat, My Baby, Che Sudaka, HAEVN, Charl Delemarre en Gallowstreet optreden.
Hier vind je alle info over Bevrijdingsfestival Den Bosch 2017

Bevrijdingsfestival Limburg
Roermond host het Bevrijdingsfestival Limburg. Onder andere Jett Rebel, De Staat, Mr. Polska, HAEVN, Call It Off en Gallowstreet zijn er te zien.
Hier vind je alle info over Bevrijdingsfestival Limburg 2017

Bevrijdingsfestival Groningen
Er gaat niets boven Groningen. Ook wat betreft de line-up van hun bevrijdingsfestival doen ze goed werk. De Jeugd van Tegenwoordig, Chef'Special, Tom Odell, Kraantje Pappie, Glass Animals, Sue The Night en Lil Kleine zijn maar een kleine greep uit het programma.
Hier vind je alle info over Bevrijdingsfestival Groningen 2017. Dit is ons Bevrijdingsfestival Groningen tijdschema.

Bevrijdingsfestival Drenthe
In Assen wordt ook een bevrijdingsfestival georganiseerd. Onder andere The Kik, Mooi Wark, The Partysquad, Mr. Polska, Sue The Night en Orange Skyline zijn van de partij.
Hier vind je alle info over Bevrijdingsfestival Drenthe 2017

Bevrijdingsfestival Overijssel
Bevrijdingsfestival Overijssel trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers. In Zwolle zijn onder andere te zien: Kensington, Textures, Jett Rebel, Waylon, Bazzookas, Danny Vera en Son Mieux.
Hier vind je alle info over Bevrijdingsfestival Overijssel 2017. Dit is het Bevrijdingsfestival Overijssel blokkenschema.

Bevrijdingsfestival Friesland
Friesland kent ook een bevrijdingsfestival en wel in Leeuwarden. De Jeugd van Tegenwoordig, Di-Rect, Mooi Wark, Twarres, Mozes and the Firstborn en Mark Foggo zijn hier te zien.
Hier vind je alle info over Bevrijdingsfestival Friesland 2017

Bevrijdingsfestival Wageningen
Wageningen en de bevrijding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geen wonder dat het bevrijdingsfestival groots wordt aangepakt. Onder andere Di-Rect, Moss, De Hardheid, Fresku, Douwe Bob, My Baby, Canshaker Pi en Diggy Dex zijn er te zien.
Hier vind je alle info over Bevrijdingsfestival Wageningen 2017


Ook op Bevrijdingsdag 2017
Hou je van dub/reggae? Bevrijdingsdub op de NDSM-werf in Amsterdam is de place to be!

Liefhebbers van de harde dans-muziek kunnen ook in Zwolle terecht op Dance4Liberation.

Als je meer voor Nederlandse hiphop gaat, dan ben je op het Vrijland festival in Amsterdam aan het goede adres. Onder andere Bokoesam, Adje en SBMG zijn van de partij.

Blues beleef je op 5 en 6 mei op Moulin Blues in Ospel. Hier moet je wel een kaartje kopen!

Volledig overzicht
Het complete overzicht aan bevrijdingsfestivals en andere vrijheidsfestivals vind je in onze Festivalagenda. We hebben op 5 mei meer dan 35 festivals in onze agenda staan!





Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



zwartecross

JOVINK & THE VOEDERBIETELS DOET OP ZWARTE CROSS 2017...10 jaar geleden stopte Jovink & The Voederbietels met touren en speelde...

Jazz Middelheim

JAZZ MIDDELHEIM IS ROND MET VAN MORRISON EN THE... Zojuist zijn Van Morrison, Charles Lloyd & The Marvels, The Cinematic...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.