Vier nieuwe namen 7 Layers festival (o.a. Tom Walker)

Tom Walker 2
Vier nieuwe namen 7 Layers festival (o.a. Tom Walker)
Door op 1Zojuist maakte het 7 Layers festival vier nieuwe namen bekend voor de editie op 30 september en 1 oktober in Amsterdam.

"Surprise! Four new names for our 7 Layers festival: ELIAS, Billie Marten, Tom Walker & Westerman"

Ze zullen allemaal op het affiche van de zaterdag erbij komen.


Het eerste wat opvalt aan de muziek van de Zweedse singer-songwriter Elias is zijn soulvolle, expressieve stem. Dit doorleefde stemgeluid vindt zijn oorsprong in het gospelkoor waar hij als kind in zong. Associaties met James Blake worden veelal gelegd bij het omschrijven van zijn muziek.

Billie Marten is de naam waaronder Isabella Sophie Tweddle optreedt. Ze is een singer-songwriter uit het noorden van Engeland. Ze kreeg veel aandacht toen ze op haar twaalfde een video op YouTube uploadde waarop ze zingend te zien was.

De Schotse Tom Walker groeide op in Manchester en woonde daar de laatste paar jaar in een woningcomplex met twaalf andere muzikanten. Het zorgde voor uitgebreide jamsessies die leidden tot een geluid dat doet denken aan dat van crossover singer-songwriters als Finley Quaye, Hozier en Paolo Nutini.

De Britse singer-songwriter Westerman noemt zichzelf een verhalenverteller. Hij combineert elementen uit het dagelijkse leven met zijn fantasie en folkmuziek met zijn woordenkunst. Sterk beïnvloed door John Martyn, Nick Drake en Neil Young is zijn muziek te omschrijven als een dikke knipoog naar deze helden.
lokerse feesten

LOKERSE FEESTEN VOEGT 37 NIEUWE NAMEN TOE (O.A....Het Belgische festival Lokerse Feesten heeft maar liefst 37 namen aan de...

crammerock

PAUL WELLER, FLOGGING MOLLY EN MEER NAMEN VOOR... De eerste tien namen voor Crammerock zijn bekend. Paul Weller, Flogging...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.