Zweeds festival Bråvalla 2018 afgelast na twee jaar met seksueel geweld

Bravella
Zweeds festival Bråvalla 2018 afgelast na twee jaar met seksueel geweld
Door RobZ op 03 juli 2017 - 17:16 1 Bråvalla is het grootste festival in Zweden. Dit jaar waren er onder andere System of a Down, Martin Garrix, Alesso, Die Antwoord, Ellie Goulding en Linkin Park te zien.

De organisatie van het festival heeft laten weten ten minste een jaar de stekker uit het festival te trekken. Er vonden namelijk voor het tweede jaar op rij meerdere incidenten met seksueel geweld plaats. Dit jaar werden zeker vijf vrouwen op het festival verkracht. Ook zijn er meerdere meldingen van aanrandingen.

In een reactie op de site van het festival laat de organisator weten: "Dit accepteren we niet op ons festival. Woorden kunnen niet beschrijven hoe hard we dit betreuren en hoe ernstig we dit veroordelen. Dit is f**king niet oké."

"Daarom hebben we besloten om de volgende editie niet te laten doorgaan. We zullen blijven samenwerken voor een betere wereld. Laten we zorgen voor elkaar, laten we haat en geweld verdrijven, en laat de muziek winnen."

De organisatie zegt er alles aan gedaan te hebben om de veiligheid van de bezoekers te garanderen. Of er in 2019 wel weer een editie van Bråvalla zal zijn, is nog niet bekend.

Vorig jaar waren er dus ook incidenten met seksueel geweld op Bråvalla. Toen liet de Britse band Mumford & Sons weten niet meer op het festival te willen spelen zo lang de veiligheid daar niet gegarandeerd kon worden.

De Zweedse premier Stefan Löfven zei in een persconferentie geschokt te zijn dat vrouwelijke festivalbezoekers hiermee te maken krijgen. Het is walgelijk", zei hij. "Dit moet stoppen."

Lövfen pleitte tijdens de persconferentie voor verscherpt politie- en cameratoezicht op festivals en beloofde dat de verdachten snel voor de rechtbank zullen verschijnen.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



tickets3

EINDE AAN VERBORGEN (SERVICE)KOSTEN OP TICKETS...De Volkskrant meldt dat het einde einde van de zo gehate verborgen...

Partydop

DE VIJF GROOTSTE VOORDELEN VAN DE PARTYDOP Water is van levensbelang, zeker als jij je waagt aan heftige danspasjes....

REACTIES

geen avatar
di 04 jul 2017 00:39

marcus75 En zweden was juist zo'n leuk land voor de massa emigratie.

 1
geen avatar
di 04 jul 2017 03:11

eatsleeprave.. marcus75 schreef:
En zweden was juist zo'n leuk land voor de massa emigratie.


Wat vond jij er zo leuk aan?

Ja als het moet stoppen, moet je stoppen met die lui importeren, die het normaal vinden en die toch geen straf krijgen maar juist een nieuwe identiteit om weer verder te kunnen gaan...Wordt er alleen nog erger...

 -1
geen avatar
di 04 jul 2017 09:22

marcus75 wat ik er zo leuk aan vond? nou ik vond het onder andere leuk dat het zo"n gastvrij en tolerant land was. En kijk nou eens wat ze daar allemaal voor terug hebben gekregen. Je kan er niet eens meer met fatsoen een festival organiseren omdat die heren zich niet kunnen gedragen. en inderdaad: stoppen met die lui importeren zou een goeie oplossing zijn. Ik ben er voor!

 0
geen avatar
wo 05 jul 2017 02:00

eatsleeprave.. Dat jij dat tuig nog heren noemt...Kunnen zich enkel tegen bejaarden en meisjes afreageren...

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.