Festivals in de planning? Check je verzekeringen

Festivalsfeer (Welcome to the Village 2014)
Festivals in de planning? Check je verzekeringen
Door op 1 Nederland is een festivalland: in onze agenda zijn elk jaar meer dan 1800 Nederlandse festivals te vinden. Op festivals gaat het er meestal gezellig aan toe, maar helaas gaat er ook wel eens wat mis. Gelukkig ben je voor de meeste zaken gewoon verzekerd.

Hieronder 5 pechsituaties waarin je terecht kunt komen op of na een festival.

1. Vliegticket annuleren
Je hebt er maanden voor gespaard en uiteindelijk is het zover. Je gaat naar één van de grootste festivals ter wereld: Coachella in Californië. Een dag voordat je op het vliegtuig stapt, krijg je te horen dat je een huurwoning toegewezen krijgt. Een huurwoning waar je al weken op aast en die je niet wilt laten gaan. Je moet de reis dus annuleren. Heb je een reisverzekering met annuleringsverzekering? Dan krijg je in de meeste gevallen de gemaakte kosten terug. Zowel die van het vliegticket als het festivalticket.

2. Telefoon gestolen
Je staat bij de main stage op Pinkpop en je favoriete artiest staat pal voor je neus. Even een foto voor Instagram kan dus niet ontbreken. Maar als je in je tas graait is je telefoon weg. Paniek! Snel naar je tent terug, maar ook daar ligt hij niet. Met een beetje geluk heeft iemand je telefoon gevonden en afgegeven bij gevonden voorwerpen. Is dit niet gebeurd? Dan kun je de schade melden op je inboedelverzekering. Maar je krijgt alleen de kosten vergoed als je een buitenhuisdekking hebt. Wil je er zeker van zijn dat je gestolen telefoon vergoed wordt? Sluit dan een telefoonverzekering of buitenhuisdekking af.

3. Autoruitje ingetikt
Na drie dagen feesten op Down The Rabbit Hole wil je niets liever dan in je auto stappen en naar huis om een lekkere douche te nemen en de nodige uurtjes slaap in te halen. Als je bij je auto aankomt zie je dat één van de ramen is ingeslagen en je navigatiesysteem uit het dashboard is gesloopt. Een vervelend einde van je weekend, maar gelukkig heb je een autoverzekering. Doe in ieder geval altijd meteen aangifte en neem contact op met je autoverzekeraar. Je verzekeraar kan je vertellen waar je de schade kunt laten repareren en vergoedt in de meeste gevallen alle kosten.

4. Spullen uit tuin gestolen
Na een lange dag in het zonnetje bij Amsterdam Open Air wil je thuis nog even een lekker afzakkertje nemen in je tuin. Je besluit hierbij nog even de barbecue aan te steken om een paar burgers te grillen. Op dat moment ontdek je dat je barbecue niet meer staat waar hij hoort te staan. Sterker nog, hij is weg. Waarschijnlijk gestolen. Helaas ben je hiervoor niet verzekerd. Je hoort je barbecue namelijk op te ruimen in een schuur of andere bergplaats. Heb je je barbecue netjes opgeruimd? Dan vergoedt je inboedelverzekering eventuele schade.

5. Je maakt (per ongeluk) iets van een ander stuk
Voor Lowlands zijn enkel passe-partouts beschikbaar en blijven de meeste festivalgangers er overnachten op de camping. Het campingterrein is altijd afgeladen vol. Hierdoor moet je goed uitkijken als je ’s nachts terug naar je tent loopt. Je gaat zo onderuit over de scheerlijn van de tent van een andere festivalganger. Sloop je hierbij per ongeluk de tent van je buurman? Dan ben je hiervoor aansprakelijk en moet je voor de schade betalen. Als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt, kun je de kosten hierop verhalen.

Deze post is gemaakt door verzekerings-vergelijkingssite Independer.coely

COELY OOK NAAR DOUR FESTIVALEerder vandaag werd bekend dat er een aantal acts niet naar Dour konden...

Dour Festival

EARL SWEATSHIRT EN ISRAEL VIBRATION ANNULEREN SHOWS... Zojuist heeft de festivalorganisatie van Dour laten weten dat er twee acts...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.