Bezoekers Tomorrowland gescreend (en geweigerd) door politie

tomorrowland
Bezoekers Tomorrowland gescreend (en geweigerd) door politie
Door op 1 Diverse media berichten over een opvallende actie in België. Alle Belgische bezoekers van het Tomorrowland festival zijn daar door de federale politie gescreend. Hierop werd 38 mensen de toegang tot het populaire dancefestival geweigerd. In totaal trekt Tomorrowland in twee weekenden 400.000 bezoekers.

Volgens Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie, worden die veiligheidsmaatregelen genomen omdat veiligheidsniveau drie momenteel nog van kracht is in België. Bovendien hebben de gemeenteraden van Boom en Rumst besloten dat zo'n screening wenselijk is.

Tomorrowland is het eerste festival waar zo'n screening plaatsvindt. Na een eerste automatische match met de Algemene Nationale Gegevensbank van België zijn vervolgens de dossiers handmatig langsgelopen.

“Daarbij werden heel wat mensen geseind voor kleine en grotere feiten, maar we zijn niet over één nacht ijs gegaan”, zegt De Waele. 38 mensen werden uiteindelijk geweigerd. “Ieder dossier is nog eens individueel bekeken, dus niet gewoon door een computer, en uiteindelijk is er een beperkte selectie overgebleven.”

Privacy-organisaties in België noemen de screening problematisch. Ze ontvingen klachten van burgers die om onduidelijke redenen de toegang tot Tomorrowland geweigerd is. In het AD is een artikel te lezen van een Tomorrowland-bezoeker die nu geweigerd wordt omdat hij een eerdere editie drank naar binnen probeerde te smokkelen. Ook komt een bezoeker aan het woord die niet weet waarom hij geweigerd is.

Op Tomorrowland geweigerde mensen krijgen wel het aankoopbedrag van hun ticket terug. het festival vindt dit jaar plaats van donderdag 20 juli tot en met zondag 23 juli en van donderdag 27 juli tot en met zondag 30 juli. Onder andere Tiesto, David Guetta, Martin Garrix, Sven Vath en Armin van Buuren staan op het programma.Paard

SEIZOENSOPENER PAARD VAN STAL KOMT MET AMBER...Over niet al te lange tijd sluit poppodium Paard tijdelijk de deuren vanwege...

coely

COELY OOK NAAR DOUR FESTIVAL Eerder vandaag werd bekend dat er een aantal acts niet naar Dour konden...

REACTIES

Avatar metalupyourass
wo 12 jul 2017 15:48

metalupyourass Pure schande.
Zo kan je iedereen wel gaan weigeren voor zulke fait diverskes.

 0
geen avatar
do 13 jul 2017 12:30

eatsleeprave.. 50% IS internationaal! Hoe willen ze dat gaan checken dan? Wel netjes dat ze het $ terug kregen, normaal doen ze dat dan weer niet. Laat Belgie eerst maar eens haar veiligheid op orde brengen ze lieten Islam en Ibrini gewoon door en wederom een aanslag plegen...amateurs daar.

 1
geen avatar
vr 14 jul 2017 11:17

marcus75 pure klasse.
Zo kun je iedereen weigeren die een potentiële bedreiging vormt en kunnen normale mensen veilig een feestje vieren.

 0
Avatar metalupyourass
vr 14 jul 2017 17:10

metalupyourass marcus75 schreef:
pure klasse.
Zo kun je iedereen weigeren die een potentiële bedreiging vormt en kunnen normale mensen veilig een feestje vieren.

Als ze enkel die mannen buiten zouden houden zou het top zijn.

Maar nu houden ze mensen buiten zoals jij en ik die niet eens weten waarom ze niet binnen mogen.
Of iemand die Rum in zijn waterpistool deed om te verdelen onder vrienden.
Das toch belachelijk.

 1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.