Koper valse Lowlands-kaartjes gedupeerd en komt zelf in actie; oplichtster opgepakt (update II)

Lowlands 2017
Koper valse Lowlands-kaartjes gedupeerd en komt zelf in actie; oplichtster opgepakt...
Door Cartman91 op 24 juli 2017 - 14:40 1 Je kent het wel: je wil een een kaartje voor een concert of festival kopen, blijkt het uitverkocht te zijn! Dan maar op andere manieren aan een kaartje zien te komen.

Dat is precies wat Marlie Verboom en vijf vriendinnen (afkomstig uit Zwolle en Assen) van haar overkwam. Zij dachten via Marktplaats zes Lowlands tickets te kunnen bemachtigen (weliswaar voor woekerprijzen, maar dat maakte ze op dat moment niet uit). Uiteindelijk vonden ze een vrouw uit Nijmegen, die zes kaartjes aanbood. Eenmaal een afspraak gemaakt te hebben bij Nijmegen CS om de overdracht te voltooien kwamen de dames na de overdracht erachter dat de kaarten nep waren en de vrouw alweer met de noorderzon vertrokken is.

Hierop bedacht het vriendinnengroepje een plan om de oplichtster te pakken, gewoon een nieuwe advertentie op Marktplaats (onder een andere naam) zetten en hopen dat de oplichtster weer kaartjes aanbiedt. Dit was inderdaad het geval (dit keer voor 1.250 euro), na een afspraak gemaakt te hebben (ditmaal op een andere locatie) kon de overdracht weer plaatsvinden. Inmiddels was de politie ingeschakeld waarna de oplichtster (en degene die haar op de brommer bracht) door de politie ingerekend kon worden na de overdracht.

De dames zijn opgelucht dat de oplichtster opgesloten zit, al kunnen ze wel fluiten naar hun geld. Of zij alsnog naar Lowlands kunnen is op dit moment onduidelijk, wij van Festivalinfo zou het hen wel van harte gunnen na zo'n heroïsch optreden!

Een gewaarschuwd mens telt dus voor twee. Koop altijd je kaartjes via de officiële verkooppunten (Ticketmaster, Mojo, Livenation, Eventim, etc.)!

(Update): Inmiddels heeft Lowlands laten weten dat er komende woensdag (26 juli) vanaf 11:00 uur maar liefst 641 tickets in de verkoop gaan. Dit zijn kaartjes die ongeldig waren gemaakt nadat ze in de illegale verkoop terecht kwamen, maar ook tickets die weer vrijgekomen zijn nadat sponsoren en relaties de kaartjes hadden achtergehouden.

(Update II): Als beloning voor het ontmaskeren van de oplichtster mogen de zes vriendinnen alsnóg naar Lowlands komen. Eind goed, al goed!

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Lowlands 2017

641 KAARTEN LOWLANDS OPNIEUW IN DE VERKOOPGroot nieuws voor Lowlands fans! Er komen opnieuw kaarten vrij voor het...

Leffingeleuren

ZESTAL NIEUWE NAMEN VOOR LEFFINGELEUREN, WAARONDER... Het Belgische festival Leffingeleuren in Leffinge heeft zes nieuwe namen aan...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.