SXM Festival op Sint-Maarten start fundraise-actie na orkaan Irma

SXM Festival fonds_groot
SXM Festival op Sint-Maarten start fundraise-actie na orkaan Irma
Door Cartman91 op 08 september 2017 - 15:26 1 Het SXM Festival op het Caribische eiland Sint-Maarten was nog druk bezig met organiseren toen orkaan Irma (zo groot als Frankrijk) met een alles verwoestende orkaankracht 5 langs kwam razen. Het gevolg is dat het eiland volledig verwoest is. Duizenden huizen en bedrijven zijn vernietigd en 95% van de infrastructuur van het eiland is onbruikbaar geworden.

Daarom heeft het festival een fundraise-actie opgezet via GoFundMe (zie deze link), om de internationale (festival)gemeenschap op te sporen financiële hulp te bieden aan de gemeenschap van Sint-Maarten.

SXM Festival oprichter Julian Prince verteld: "De schoonheid en gastvrijheid van Sint Maarten hebben diepe indruk op mij gemaakt en op mijn naaste vrienden en familie. Nu is het tijd voor ons om terug te geven aan deze geweldige gemeenschap, omdat zij onze hulp meer dan ooit nodig heeft. Door mijn levenslange relatie met het eiland heb ik een unieke band opgebouwd met de lokale overheid. Die band benut ik nu om hun directe behoeften te bepalen en de fondsen die wij aan het werven zijn passend toe te wijzen. Op dit moment draait het om: drinkwater, voedsel, noodhulp en andere fundamentele behoeften voor de inwoners van het eiland. Sta met ons achter onze broeders en zusters van Sint Maarten in deze tijd van nood. Wij waarderen alle fondsen die u kunt aanbieden."

Doneer wat je kan, via bovenstaande link. De eiland-bewoners, die grotendeels alles kwijt zijn geraakt, zullen je dankbaar zijn!

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



appelpopnieuws2

'DOOL CANCELT APPELPOP VANWEGE MCDONALDS PODIUM'Appelpop bericht dat Dool door onvoorziene omstandigheden hun optreden op...

Popronde

POPRONDE GRONINGEN MAAKT PROGRAMMA BEKEND (O.A.... Het rondreizende festival Popronde strijkt ook neer in Groningen, op 5...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.