Ook Dauwpop cancelt optreden van Boef, Parkcity Live breekt onderhandelingen af

Boef
Ook Dauwpop cancelt optreden van Boef, Parkcity Live breekt onderhandelingen af
Door op 1 Ook Dauwpop laat weten het geplande optreden van Boef vanwege de onstane ophef te cancellen. Boef kreeg eerder al te horen dat zijn optredens op Paaspop en Muze Misse niet doorgaan. De festivals annuleren zijn shows vanwege de vrouwonvriendelijke uitspraken die hij in een filmpje op Snapchat deed. Hij noemde drie vrouwen die hem na een lekke band een lift gaven 'Kech'. Dit is straattaal voor hoer.

Dit is de verklaring van Dauwpop:

Al 24 jaar organiseren we Dauwpop met hart en ziel voor ons publiek en een beetje voor onszelf. We staan voor gastvrijheid, vrijdenken en respect. Wij willen daarom een gezellig feest voor iedereen. Met een goede sfeer waar iedereen zich veilig, maar vooral welkom voelt.

En wij weten ook heus wel dat rappers –en trouwens net zo goed rock ’n rollers of andere artiesten- niet persé bekend staan om verfijnd taalgebruik, maar de laatdunkende opmerkingen van Boef zijn geadresseerd aan veel van onze bezoekers. Naast het beledigende karakter, passen ze ook helemaal niet bij ons festival. Het is in ieder geval onze grens voorbij.


Boef speelt op 20 januari nog wel op Eurosonic/Noorderslag. Hier vind je onze Boef artiestenpagina.

Update
Parool meldt dat Parkcity Live de onderhandelingen (die in een vergevorderd stadium waren) met Boef heeft stopgezet vanwege zijn uitlatingen. Een woordvoerder van het festival in Heerlen laat weten dat Parkcity Live een familiefestival is. Hier passen de uitspraken van Boef niet bij.CuliNESSE news

ZATERDAG HEADLINERS FESTIVAL CULINESSE BEKENDHet festival CuliNESSE heeft nog twee headliners bekend gemaakt. Op de...

War on Drugs (band)1

WAR ON DRUGS, THE XX EN THE NATIONAL MAKEN BESTE... Nog een keer kijken we terug naar 2017. We hebben onze recensenten gevraagd...

REACTIES

Avatar graatwe
do 11 jan 2018 21:47

graatwe terecht ze moeten hem overal boycotten. gewoon poep man!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.