Eurosonic Noorderslag organiseert extra debat naar aanleiding van uitspraken Boef

Boef
Eurosonic Noorderslag organiseert extra debat naar aanleiding van uitspraken Boef
Door op 1 Het showcase festival Eurosonic Noorderslag (ESNS) laat rapper Boef in de programmering staan. Het festival verklaart in een persbericht debat te verkiezen boven een boycot van de artiest.

Eurosonic Noorderslag distantieert zich van de vrouwonvriendelijke uitspraken van Boef. Onder andere Dauwpop en Paaspop hebben de artiest, naar aanleiding van de uitspraken, geschrapt van het programma.

ESNS verkiest debat boven boycot. ''Noorderslag is de graadmeter voor de Nederlandse muziek. Het programmeren van Boef op Noorderslag is een inhoudelijke keuze, gebaseerd op creatieve prestaties.''

De organisatie zegt de opmerkingen van Boef ten zeerste af te keuren maar ziet het boycotten van Boef niet als het juiste antwoord op dit dilemma. ''Dit is niet het eerste en zal zeker niet het laatste geval zijn waarbij je vraagtekens kan zetten bij het gedrag, de songteksten of andere uitingen van artiesten.''

Naast de meerdere seminars op de ESNS-conferentie die onderwerpen als de positie van vrouwen in de muziekindustrie, gelijkheid op festivals en seksuele intimidatie op concerten en festivals bespreken wordt er een extra debat gepland. Dit zal, naar aanleiding van de kwestie-Boef, gaan over gedragingen in de muzieksector, de impact van social media en de daaruit voortvloeiende keuzes voor organisaties. Zo wil ESNS een constructieve bijdrage leveren aan het publieke dialoog.

Eurosonic Noorderslag vindt van 17 t/m 20 januari plaats in Groningen. Kaarten voor het festival zijn zo goed als uitverkocht. De conferentie is bedoeld voor professionals uit de Europese muziekindustrie.
strandfestival zand

GUUS MEEUWIS EN TYPHOON NAAR STRANDFESTIVAL ZANDZaterdag 25 augustus staat Almere weer helemaal in het teken van het...

CuliNESSE news

ZATERDAG HEADLINERS FESTIVAL CULINESSE BEKEND Het festival CuliNESSE heeft nog twee headliners bekend gemaakt. Op de...

REACTIES

geen avatar
ma 08 jan 2018 14:26

eatsleeprave.. Ja, het zal wat helpen in het gedrag...

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.