Onderzoek verklaart waarom live muziek meer plezier geeft

review: Dour Festival 2015
Onderzoek verklaart waarom live muziek meer plezier geeft
Door sjoertb op 12 april 2018 - 10:51 1 Uit een nieuw onderzoek van de University of Western Ontario is er nog een goede reden voortgekomen om concerten en festivals te bezoeken. Eerder bleek al uit een onderzoek naar concertbezoek dat het beter is dan aan yoga doen en elke twee weken een concert bijwonen je leven tot wel negen jaar kan verlengen.

Nu is er een verklaring gevonden voor waarom er meer genoten wordt van live muziek in tegenstelling tot het afspelen van opgenomen muziek. In het nieuwe onderzoek naar hersengolven zijn concertbezoekers onder de loep genomen door Neuro-wetenschappers. Wat blijkt? De hersengolven van muziekliefhebbers synchroniseren beter wanneer er in een groep naar live gespeelde muziek geluisterd wordt.

Door interactie tussen de performers en het publiek ontstaat er meer een gezamenlijke synchronisatie. Door samen te bewegen op de muziek is er meer een gevoel van community. Dat alles zorgt ervoor dat live muziek meer plezier geeft dan luisteren en kijken naar een opname.

Onze conclusie: veel naar festivals en concerten blijven gaan dus!

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Ronnie Flex

WE ARE ELECTRIC COMPLEET MET O.A. FLONTI STACKS,...Het festivalprogramma van We Are Electric 2018 is rond. Eerder werden al...

dranouternews2.jpg

16 NIEUWE NAMEN VOOR FESTIVAL DRANOUTER: O.A. JAKE BUGG De organisatie van Festival Dranouter heeft vandaag 16 nieuwe artiesten...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.