Festivaltips voor Bevrijdingsfestivals 2018

Bevrijdingsfestival Utrecht 2017
Festivaltips voor Bevrijdingsfestivals 2018
Door op 1 De viering van de vrijheid op 5 mei wordt al jaren in de vorm van grote Bevrijdingsfestivals gedaan. In elke grote stad is er wel één te vinden. Bijkomend voordeel is dat van bijna alle Bevrijdingsfestivals de entree ook vrij is!

Festivalinfo heeft voor 2018 weer de programmahoogtepunten van de verschillende festivals op een rijtje gezet. Dit jaar zijn Ronnie Flex, Fedde Le Grand en My Baby de ambassadeurs van de vrijheid. Deze artiesten kom je dus op een flink aantal festivals tegen.

Bevrijdingspop Haarlem
Het oudste bevrijdingsfestival kan dit jaar rekenen op de komst van onder meer My Baby, Triggerfinger, Di-Rect, Alain Clark, Gallowstreet en Rico & Sticks. Het Haarlemmerhout-park is weer waar Bevrijdingspop Haarlem gehouden.
Alle informatie over Bevrijdingspop Haarlem 2018.
Dit is ons Bevrijdingspop Haarlem blokkenschema.

Bevrijdingsfestival Zuid Holland
Rotterdam krijgt op 5 mei bezoek van alle drie de ambassadeurs: Ronnie Flex, Fedde Le Grand en My Baby. Verder zijn onder andere Dool, Gallowstreet en Kim Janssen van de partij.
Alle informatie over Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2018

Bevrijdingsfestival Den Haag
In de Hofstad is dit jaar treden onder andere Candy Dulfer, Di-Rect, Fedde Le Grand, Rondé, Tim Akkerman, SBMG en Josylvio te op.
Alle informatie over Bevrijdingsfestival Den Haag 2018

Bevrijdingsfestival Amsterdam
Moss, Rilan & The Bombardiers, My Baby, HAEVN, The Dubbeez en meer zijn te vinden bij in het Amsterdamse Westerpark bij de Westergasfabriek.
Alle informatie over Bevrijdingsfestival Amsterdam 2018

Bevrijdingsfestival Utrecht
Utrecht ligt natuurlijk lekker centraal voor alle artiesten die door Nederland op reis zijn. Dit jaar krijgen ze onder andere over de vloer: DeWolff, Fedde Le grand, The Kik, K's Choice, Big2 en Tusky.
Alle informatie over Bevrijdingsfestival Utrecht 2018

Bevrijdingsfestival Den Bosch
In Den Bosch komen dit jaar onder andere Jacqueline Govaert, My Baby, Rootsriders, Orgel Vreten, Andy Frasco en Luwten optreden.
Alle informatie over Bevrijdingsfestival Den Bosch 2018

Bevrijdingsfestival Limburg
Roermond host het Bevrijdingsfestival Limburg. Onder andere DeWolff, Alain Clark, Jack Parrow, My Baby, Afterpartees en Yung Internet zijn er te zien.
Alle informatie over Bevrijdingsfestival Limburg 2018

Bevrijdingsfestival Groningen
Er gaat niets boven Groningen. Dit jaar zullen onder meer Triggerfinger, 2ManyDJs, Aurora, Jacin Trill, Jungle By Night, De Likt, Joost, Ronnie Flex en Famke Louise afreizen naar het hoge noorden.
Alle informatie over Bevrijdingsfestival Groningen 2018.

Bevrijdingsfestival Drenthe
In Assen wordt ook een bevrijdingsfestival georganiseerd. Onder andere Jett Rebel, Navarone, Lucas Hamming, DJ Jea en Mooi Wark zijn van de partij.
Alle informatie over Bevrijdingsfestival Drenthe 2018

Bevrijdingsfestival Overijssel
Bevrijdingsfestival Overijssel trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers. In Zwolle zijn onder andere te zien: Çhef'Special, Miss Montreal, Kraantje Pappie, Fedde Le Grand, Warhaus, Bökkers en Jacin Trill.
Alle informatie over Bevrijdingsfestival Overijssel 2018.

Bevrijdingsfestival Friesland
Friesland kent ook een bevrijdingsfestival en wel in Leeuwarden. Ronnie Flex, Claw Boys Claw, Chef'Special, Traudes, The Grand East en The Bluebirds zijn hier te zien.
Alle informatie over Bevrijdingsfestival Friesland 2018

Bevrijdingsfestival Gelderland
Wageningen en de bevrijding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geen wonder dat het bevrijdingsfestival groots wordt aangepakt. Onder andere Miss Montreal, Ronnie Flex, Nielson, Danny Vera, Jaya The Cat en Linde Schöne zijn er te zien.
Alle informatie over Bevrijdingsfestival Gelderland 2018

Bevrijdingsfestival Nijmegen
Eveneens in Gelderland, op een kleine driekwartier rijden van Wageningen wordt in Nijmegen ook de vrijheid gevierd. Nijmegen had tijdens de oorlog zwaar te lijden, vooral tijdens Operatie Market Garden. Deze mislukte operatie, ook wel bekend als "een brug te ver", van de geallieerden (die ook in en rondom Arnhem plaatsvond) heeft veel levens gekost. In het Hunnepark wordt de vrijheid, waar zo zwaar voor gevochten is gevierd. Op het programma staan onder meer Jack Parow, Anbu, Joost en Tentempiés. Toegang kost je hier wel 6 euro, kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis naar binnen.

Alle informatie over Bevrijdingsfestival Nijmegen 2018

Ook op Bevrijdingsdag 2018
De hiphop-liefhebber is op het Vrijland festival in Amsterdam aan het goede adres. Onder andere Legowelt, Hef en Yung Nnelg zijn van de partij.

Het grootste dance-festival van 5 mei is Dance4Liberation in Zwolle met twee grote area's vol EDM/House en Hardstyle artiesten.

Blues beleef je op 4 en 6 mei op Moulin Blues in Ospel.


Volledig overzicht
Het complete overzicht aan bevrijdingsfestivals en andere vrijheidsfestivals vind je in onze Festivalagenda. We hebben op 5 mei meer dan 40 festivals in onze agenda staan!Davido

DAVIDO VERVANGT WIZKID OP DOUR FESTIVALDit jaar vindt Dour Festival plaats van woensdag 11 juli tot en met zondag...

Neverland

NIEUWE HEADLINER NEVERLAND FESTIVAL: ABOVE & BEYOND Vandaag komt Neverland met een neiuwe headliner. Het trance-festival kondigde...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.