Doek valt na 22 edities voor Extrema Outdoor; 2018 editie afgelast

review: Extrema Outdoor 2015
Doek valt na 22 edities voor Extrema Outdoor; 2018 editie afgelast
Door RobZ op 30 mei 2018 - 10:55 1 Slecht nieuws voor dance-liefhebbers in de regio Noord-Brabant. Extrema laat weten dat Extrema Outdoor 2018 niet doorgaat. Het festival had moeten plaatsvinden op 6, 7 en 8 juli op het Aquabest terrein in Bergen. Op het programma van Extrema Outdoor stonden onder andere Marcel Dettmann, Nuno Dos Santos, Benny Rodrigues en Applescal.

Bezoekers die al een ticket voor Extrema Outdoor 2018 hadden gekocht, worden gecompenseerd. Ze krijgen of het aankoopbedrag teruggestort of kunnen het ticket omruilen voor een toegangsbewijs voor We Are Electric of Mandala Festival. Mandala Festival vindt plaats op 8 vrijdag 8 juni en We Are Electric vindt plaats in hetzelfde weekend als Extrema Outdoor.

In een bericht op Facebook laat Extrema weten dat de afgelasting te wijten is aan de strenge regels waar een festival-organisatie zich aan moet houden:
Lieve allemaal,

We hebben slecht nieuws. Extrema Outdoor Nederland gaat niet door. We kunnen het festival niet op de door ons gewenste wijze neerzetten en dat doet pijn.

Na onze verhuizing van Aquabest naar De Bergen in Wanroij, afgelopen jaar, blijkt nu dat we toch niet op één lijn liggen met de omgeving en de gemeente wat betreft XONL. Het gevolg: een moeizaam proces omtrent vergunningen en tijden. Ook ons festival Mandala wordt hierdoor sterk onder de loep genomen. Daarnaast speelt de overvolle festivalkalender een grote rol. We hebben dus besloten om plaats te maken en XONL voor het eerst te cancellen.

In 1996 vond Extrema Outdoor Nederland voor het eerst plaats, als één van de eerste buitenfestivals in Nederland op het gebied van elektronische muziek. Sindsdien volgden prachtige edities. Oprichter Marcel Mingers: “Met de afgelasting van XONL maken we ruimte voor Mandala Festival, dat volgende week plaatsvindt in Wanroij. We merken dat dit festival - met haar bredere doelgroep - beter bij de regio past. Problemen met de vergunningen ontstonden vooral toen Extrema Outdoor toegevoegd werd aan deze regio.”

“Met Extrema Outdoor Nederland hebben we ontzettend mooie jaren beleefd, waar ik prachtige en blijvende herinneringen aan heb. Natuurlijk doet het pijn en was het een lastig besluit, maar we richten onze blik vol positivisme op de toekomst. Extrema Outdoor leeft voort in België en wie weet toekomstig in nog meer landen. Voor nu en aan iedereen: heel erg bedankt.”

Ticketkopers krijgen hun geld terug, of kunnen besluiten hun ticket in te ruilen voor We Are Electric - 6, 7 en 8 juli, de eigenlijke data van XONL - of Mandala, dat plaatsvindt op 8, 9 en 10 juni. Hierover volgt deze week een mail met verdere uitleg. Wie nu vragen heeft, kan terecht bij [email protected].

Extrema Network wil alle bezoekers, medewerkers, leveranciers en iedereen die de voorbije 25 jaar ook maar iets van doen had met Extrema Outdoor Nederland, ontzettend bedanken.


Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Therapy? 1

THERAPY? NAAR PODIUM VICTORIE, TIVOLIVREDENBURG EN...De Ierse band Therapy? komt in oktober voor drie optredens naar Nederland....

Martin Garrix

MARTIN GARRIX VOOR TWEE SHOWS IN RAI TIJDENS... Martin Garrix geeft dit jaar voor de derde keer op rij twee optredens in de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.