Nieuwe experimenten tijdens Lowlands Science 2018

Lowlands Science Art
Nieuwe experimenten tijdens Lowlands Science 2018
Door sjoertb op 21 juni 2018 - 10:36 1 Op Lowlands worden dit jaar weer wetenschappers, universiteiten en vakgroepen uitgenodigd om experimenten te doen op het festivalterrein.

Zojuist is bekendgemaakt welke experimenten er worden uitgevoerd op deze editie.

Hints met een robot: In de toekomst wordt communicatie met kunstmatige intelligentie steeds belangrijker. Tilburg University gaat onderzoeken hoe mensen en robots elkaar kunnen begrijpen door het gebruik van gebaren.

Kraak de rapcode: Ontwikkelingen in de AI kunnen de boodschap van cryptische hiphop-teksten ontcijferen. Op Lowlands onderzoekt het Meertens Instituut in samenwerking met Universiteit Antwerpen neurale netwerken die codes kunnen kraken.

Grenzeloos lallen: Bevorderd alcohol het spreken van een vreemde taal? Door middel van een echoscopie meet Rijksuniversiteit Groningen tijdens Lowlands Science de tongbewegingen van bezoekers.

Laat de oermens in je los: Onze voorouders hadden een heel ander dieet en konden niet naar de supermarkt voor snacks. Wageningen University & Research doet onderzoek hoeveel we toch nog kiezen voor dezelfde geuren en smaken.

Verder wordt er onderzoek gedaan naar o.a.: wat je herinnert op een crime-scene, het meten van alcohol-niveau in je lichaam, communicatie in 3D en hoe anderen je beinvloeden tijdens een kansspel.

Op het muziekprogramma staan onder andere Gorillaz, Kendrick Lamar, N.E.R.D., The War On Drugs, Dua Lipa, James Bay, Bonobo, Nile Rodgers, Miles Kane en Dropkick Murphys. Zie hier het hele programma in het overzicht.

Lowlands 2018 vindt plaats van 17 tot en met 19 augustus en is al compleet uitverkocht.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Laurence Jones

LAURENCE JONES VERVANGT ROBERT FINLEY OP BLUESROCK...Op de 35e editie van het Bluesrock Festival is het optreden van Robert...

Woo Hah! festival news

WOO HAH MAAKT LINE-UP TALENTENPODIUM BEKEND Elk jaar geeft WOO HAH! festival een podium aan jong en nieuw talent. De...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.