Rotterdamse gemeenteraad stemt over voorstel om festivals borg te laten betalen

review: The Flying Dutch Rotterdam 2018
Rotterdamse gemeenteraad stemt over voorstel om festivals borg te laten betalen
Door op Vanaf volgend jaar moeten waarschijnlijk alle Rotterdamse festivals die gebruik willen maken van publieke ruimtes, zoals het park of een natuurgebied, borg betalen. Dit melden diverse media. De festivalorganisatie krijgt de borg terug als er geen schade is veroorzaakt.

Momenteel komen de herstelkosten na een festival op de rekening van de gemeente, dit wil raadslid Dieke van Groningen (VVD) veranderen. De nieuwe regeling geld alleen voor B- en C-evenementen waarvoor de gemeente een vergunning afgeeft. Er lijkt een ruime meerderheid te zijn voor dit voorstel in de Rotterdamse gemeenteraad.

Ook gaan er andere regels gelden wat betreft het op- en afbouwen van de festivals. Wanneer de nieuwe regeling ingaat hebben eendaagse festivals met een vergunning maximaal zeven dagen om op- en af te bouwen.

Deze maand stemt de gemeenteraad over de Evenementenagenda van 2019.
Woo Hah2

WOO HAH! KOMT MET EERSTE LADING NAMEN O.A. TRAVIS...WOO HAH! maakt vandaag bekend dat Travis Scott, Brockhampton en Skepta naar...

CuliNESSE news

CULINESSE STRIKT GUUS MEEUWIS, WAYLON, CLOUSEAU EN... Van 29 t/m 31 augustus vindt de negende editie plaats van het culinaire...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.