Inklapbare windmolen met zonnepanelen wekt energie op bij Pukkelpop

review: Pukkelpop 2017 - Vrijdag
Inklapbare windmolen met zonnepanelen wekt energie op bij Pukkelpop
Door op 1Op TU Eindhoven wordt gewerkt aan een inklapbare mobiele windmolen met zonnepanelen die energie op festivals kan opwekken. Het zou de ronkende dieselgeneratoren moeten vervangen in de toekomst.

De festivals Eurosonic Noorderslag, Festival Dour, Glastonbury en Pukkelpop werken mee aan de ontwikkeling. Op Pukkelpop zal het eerste prototype van de Green Energy Mill-Tower getest worden. De 21 meter hoge windmolen komt op de camping te staan.

Het team van TU Eindhoven werkt de komende tijd aan verschillende uitdagingen. Binnen één dag zal de GEM-Tower opgebouwd en afgebroken moeten kunnen worden. Verder is essentieel dat de balans goed is. Dat ligt gevoelig bij Pukkelpop. In 2011 kampte het festival met extreem weer waardoor tenten en bomen wegwaaide.

Naast energie opwekken geeft Pukkelpop aan dat de toren ook een dubbelrol zou kunnen hebben als zendmast. Bron: ADPaaspop 2019

25 NIEUWE NAMEN VOOR PAASPOP: O.A. ALEX AGNEW,...Vandaag zijn er weer 25 nieuwe artiesten toegevoegd aan het programma van...

Black Eyed Peas

THE BLACK EYED PEAS NAAR LES ARDENTES 2019 Vandaag is bekendgemaakt de Amerikaanse hiphopgroep The Black Eyed Peas...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.