Lowlands Science op zoek naar onderzoeksvoorstellen

Lowlands 2019
Lowlands Science op zoek naar onderzoeksvoorstelle- n
Door Cartman91 op 13 februari 2019 - 12:49 1 Van 16 t/m 18 augustus barst Lowlands weer los in Flevoland. Een plek waar 60.000 bezoekers kunnen genieten van muziek, comedy en theater, maar ook van cultuur en wetenschap.

Voor het laatstgenoemde onderwerp is Lowlands op zoek naar voorstellen voor een wetenschappelijk onderzoek die tijdens Lowlands Science uitgevoerd zou kunnen worden. Dit kan alweer voor de vijfde keer op rij.

Wetenschappers, universiteiten, hogescholen en vakgroepen worden dan ook uitgenodigd hun voorstellen in te zenden naar de organisatie.

Afgelopen jaren voerden het Nederlands Forensisch Instituut, Radboudumc, RUG, Politieacademie, TU Delft, Universiteit Utrecht, Haagse Hogeschool, RIVM, LUMC, UvA en Hogeschool van Amsterdam onderzoeken uit naar onder andere de aanwezigheid van het 'adventure gen' bij bezoekers, de werking van hallucinaties en of festivalgangers een liefdesmatch zijn op basis van een DNA-test.

Vorig jaar onderzochten onderzoekers bijvoorbeeld of er met behulp van Artificial Intelligence (AI) een formule kan worden gemaakt voor het schrijven van goede rapteksten en of alcohol een positief effect heeft op het leren van een vreemde taal. Onderzoeksresultaten van eerdere Lowlands Science-onderzoeken zijn in diverse wetenschappelijke publicaties opgenomen zoals Forensic Science International en Journal of Research in Crime and Delinquency.

Voor de komende onderzoeken zijn de mogelijkheden groot, mits de kwaliteit van onderzoek en de (financiële) haalbaarheid gewaarborgd worden in de voorstellen. Het onderzoek is anoniem en niet herleidbaar naar individuen. De gegevens verkregen door wetenschappers op het festival worden uitsluitend geanonimiseerd gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Voor het onderzoek kan gebruik gemaakt worden van het festivalterrein en de (vrijwillige en anonieme) medewerking van festivalbezoekers.

Lees de uitgebreide voorwaarden waar een vooorstel aan moet voldoen.

Inzendingen kunnen t/m 13 maart ingezonden worden naar [email protected].

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Exit Festival news

EXIT FESTIVAL MAAKT NAMEN VOOR DE EXPLOSIVE STAGE...Exit Festival in Servië heeft voor de Explosive Stage nieuwe namen bekend...

Brussel Summer Festival news

MANIC STREET PREACHERS, GIORGIO MORODOR, MUSTII EN... Het Belgische Brussels Summer Festival heeft zes nieuwe namen aan de line-up...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.