Vier de vrijheid: overzicht van Bevrijdingsfestivals 2019

bevrijdingsfestivalutrecht
Vier de vrijheid: overzicht van Bevrijdingsfestivals 2019
Door xingan op 02 mei 2019 - 12:55 1 Zoals ieder jaar vinden er op Bevrijdingsdag, de dag waarop we sinds 1945 onze vrijheid vieren, diverse festivals plaats om die vrijheid te vieren. Vrijheid is kostbaar en daar moeten we ons bewust van zijn. Dat vinden ook de ambassadeurs van de vrijheid van dit jaar Kraantje Pappie, Maan en Sam Feldt. Traditiegetrouw vliegen zij dan ook per helikopter van de ene naar de andere festival. We hebben hieronder de beste festivals op een rijtje gezet.

Bevrijdingspop
Het oudste en grootste bevrijdingsfestival van Nederland vind je in Haarlem. Op twee grote podia kun je genieten van muziek van o.a. Jett Rebel, Miss Montreal, Van Dik Hout en Ronnie Flex. Of slenter langs de vele marktkraampjes en probeer verschillende wereldgerechten uit.

Meer informatie via: Bevrijdingspop

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland
Rotterdam viert de vrijheid in het Park, aan de voet van de Euromast. Naast muziek luisteren, kun je ook luisteren naar verhalen van mensen die eerder niet in vrijheid konden leven. Voor kinderen is er ook een speciaal programma. Genoeg te doen, dus.

Meer informatie via: Bevrijdingsfestival Rotterdam

Bevrijdingsfestival Gelderland
De opening van het Bevrijdingsfestival Gelderland 2019 start op het 5 Mei plein in Wageningen. Vanuit hier wordt vertrokken naar het hoofdpodium, waar je oog in oog staat met oa. Ilse de Lange, Rondé en Navarone.

Meer informatie via: Bevrijdingsfestival Gelderland

Bevrijdingsfestival Groningen
Eet de meest verrukkelijke en gezonde hapjes en ervaar hoe het is om niet in vrijheid te kunnen leven. Speciaal voor Bevrijdingsdag is namelijk Escape to Freedom ontworpen, een escape room waarin de Tweede Wereldoorlog centraal staat.

Meer informatie via: Bevrijdingsfestival Groningen

Bevrijdingsfestival Zeeland
Met namen als Davine Michelle en DJ Curbi op het podium weet je zeker dat ook dit festival een succes wordt. Op het Plein van de Vrijheid is er van alles te doen voor kinderen, zoals sport- en spelactiviteiten, schminken en toveren met suikerspinnen.

Meer informatie via: Bevrijdingsfestival Zeeland

Bevrijdingsfestival Den Haag
In de Hofstad is dit jaar treden onder andere Ruud Koole, Latifah, Jacin Trill, DJ Wef Remy, Ziggy, Sam Feld en Racoon.

Meer informatie via: Bevrijdingsfestival Den Haag

Bevrijdingsfestival Amsterdam
Kraantje Pappie, Johan, New Cool Collective, Kuenta i Tambu, Nina June, Wies en meer zijn te vinden bij in het Amsterdamse Westerpark bij de Westergasfabriek.

Meer informatie via: Bevrijdingsfestival Amsterdam

Bevrijdingsfestival Utrecht
Utrecht ligt natuurlijk lekker centraal voor alle artiesten die door Nederland op reis zijn. Dit jaar krijgen ze onder andere over de vloer: Leafs, Jagd, A Mili, Valentino en Feng Suave.

Meer informatie via: Bevrijdingsfestival Utrecht

Bevrijdingsfestival Den Bosch
In Den Bosch komen dit jaar onder andere Jett Rebel, Merol, Thijs Boontjes, Nona en Mario Batkovic.

Meer informatie via: Bevrijdingsfestival Den Bosch

Bevrijdingsfestival Limburg
Roermond host het Bevrijdingsfestival Limburg. Onder andere Danny Vera, Winne, Blackbird en Lady Bee zijn er te zien.

Meer informatie via: Bevrijdingsfestival Limburg

Bevrijdingsfestival Drenthe
In Assen wordt ook een bevrijdingsfestival georganiseerd. Onder andere Kenny B, Blackhair, Blaudzun, Nathan Green en Tanning Bats zijn van de partij.

Meer informatie via: Bevrijdingsfestival Drenthe

Bevrijdingsfestival Overijssel
Bevrijdingsfestival Overijssel trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers. In Zwolle zijn onder andere te zien: Ilse Delange, De Jeugd van Tegenwoordig, Tom Walker en My Baby.

Meer informatie via: Bevrijdingsfestival Overijssel

Dance4Liberation
Tijdens Bevrijdingsdag zijn er niet alleen popfestivals, je kan namelijk ook los gaan op dance muziek. Dance4Liberation is het grootste dancefestival van het land tijdens de dag van de bevrijding, vorig jaar kwamen er 30.000 mensen op af! Dit jaar staan onder meer Headhunterz, Lil Kleine, Noisecontrollers, Julian Jordan, Lucas & Steve, Girls Love Dj's, Billy The Kit, Freddy Moreira, Kris Kross Amsterdam, Snollebollekes, Sub Zero Project en Lady Bee op het programma.

Meer informatie via: Dance4Liberation

Nederlands Speciaalbier Festival
Vrijheid vier je met een goed biertje! Daar heeft de organisatie van dit festival niet lang over na hoeven te denken. Op de Parade, naast de beroemde Sint-Janskathedraal kan je van diverse bieren speciaalbiertjes genieten die door verschillende (kleine) brouwerijen uit het land zijn gemaakt.

Meer informatie via: Nederlands Speciaalbier Festival

Volledig overzicht
Het complete overzicht aan bevrijdingsfestivals en andere vrijheidsfestivals vind je in onze Festivalagenda. We hebben op 5 mei heel veel leuke festivals in onze agenda staan!

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



europa2

MET DE AUTO NAAR EEN FESTIVAL IN DUITSLAND,...Met de auto naar een festival in Duitsland, Hongarije of Roemenië? Volg deze...

feelgood

FEELGOOD FESTIVAL TERUG IN PODIUM VICTORIE MET O.A.... Sinds 2003 zet Stichting FeelGood zich in om muziekinstrumenten beschikbaar...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.