Met de auto naar een festival in Duitsland, Hongarije of Roemenië? Volg deze tips!

Tolvignetten.nl
Met de auto naar een festival in Duitsland, Hongarije of Roemenië? Volg deze tips!
Door sjoertb op 02 mei 2019 - 13:51 1 Met de auto naar een festival in Duitsland, Hongarije of Roemenië? Volg deze tips!

Het concert- en festivalseizoen is in de maand mei officieel begonnen. Outdoor concerten en optredens op grote festivalterreinen in overvloed. Van rock, tot latin en house voor elke muziekliefhebber is er deze zomer weer genoeg keuze. Ook concerten en festivals in het buitenland zijn steeds meer in trek bij de Nederlandse muziekfanaten. Naast de grote rockconcerten- en festivals bij onze oosterburen, zijn ook festivals in Hongarije en Roemenië in opkomst.

Met alle bagage, je tickets en een goed humeur de weg op naar Budapest of Constanta Beach in Roemenië? Vergeet dan niet ook een aantal zaken te regelen voor jouw of jullie reis naar het buitenland. Volg onze tips en zorg voor een vliegende start van jouw reis met de auto naar het de Koningin van de Donau (Budapest) of Klein Parijs (Boekarest).

Tip 1 - Koop een vignet en/of milieusticker
Check voor vertrek welke veiligheidsproducten verplicht zijn in de verschillende landen. Voor sommige landen dient er voor gebruik van bepaalde auto- en snelwegen tol te worden betaald via een vignet. Voor andere landen kan het zijn dat de overheid door middel van een milieusticker voor milieuzones de uitstoot wil beperken.

Ben je met de auto onderweg naar Hongarije of Roemenië? Dan kan je als bestuurder van een gemotoriseerd voertuig een digitaal vignet kopen. Een digitaal tolvignet is verplicht voor beide landen. Mocht je voor een route kiezen via Oostenrijk, vergeet dan niet ook voor dit land een vignet aan te schaffen. Het digitale vignet wordt geregistreerd in de database van Oostenrijk, Hongarije en Roemenië. Daarmee wordt het kenteken van jouw auto of camper geregistreerd in een database en hoef je geen sticker op de voorruit te plakken.

Rijd je tijdens jouw roadtrip ook door één van de vele milieuzones in Duitsland, dan dien je tevens een milieusticker aan te vragen. Zo’n milieuzone is onder andere van toepassing in en rondom (grote) steden als Frankfurt en Mainz. Je kan tot een aantal dagen voor vertrek een milieusticker aanvragen. Deze dien in je in tegenstelling tot de digitale vignetten wel op de ruit van jouw voertuig te plakken.

Zorg er naast een vignet of milieusticker ook voor dat jouw auto uitgerust is met alle verplichte veiligheidsproducten. Voor ieder land in Europa gelden andere regels, let er daarom goed op welke landen je doorkruist gedurende jouw trip. In veel landen dien je te beschikken over een gevarendriehoek, verbanddoos en een veiligheidsvestje. Voor sommige landen kan er ook gevraagd worden naar een alcoholtester. Zorg daarom dat jouw voertuig is uitgerust met de laatste veiligheidsvoorzieningen.

Tip 2 - Veiligheid boven alles
Vignet en milieusticker op zak? Voer voor vertrek naar het buitenland ook een autocheck uit. Controleer de bandenspanning van jouw autovoertuig en zorg voor een reserveband in de achterbak. Daarnaast is het aan te raden om het olie-pijl en de hoeveelheid ruitenwisservloeistof te checken voordat je de weg opgaat. Ga je met een caravan reizen, neem dan ook de trekhaak van jouw auto en de aansluiting van de caravan mee in jouw autocontrole.

In elk land gelden andere verkeersregels. Snelheden en verkeersborden kunnen er anders uitzien, evenals de kwaliteit van de auto- en snelwegen. Verdiep je in de regels per land. Zo kom je niet voor verassingen te staan en kan je met een gerust hart de weg op!

Tip 3 - Regel een goede parkeerplek
Het zoeken of regelen van een parkeerplek in het buitenland voor vertrek, bespaart veel tijd en frustratie bij aankomst. Bij de grote festivals zijn er vaak verschillende mogelijkheden om een auto of camper te parkeren. Voor elke parkeerplek kan een ander tarief gelden. De hoogte van de kosten voor parkeren gaan samen met afstand van de parkeerplaats tot het festivalterrein en het aantal dagen dat je jouw voertuig wilt parkeren. Daarnaast is er op sommige parkeerplaatsen bewaking aanwezig en bieden sommige plekken de mogelijkheid aan om met een shuttle naar het festivalterrein te worden gebracht.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Lowlands 2019

LOWLANDS MAAKT TWEE NAMEN VOOR DE INDIA BEKENDDe laatste tijd maakt Lowlands iedere dag een naam bekend, vandaag pakken ze...

Bevrijdingsfestival Overijssel news

VIER DE VRIJHEID: OVERZICHT VAN BEVRIJDINGSFESTIVALS... Zoals ieder jaar vinden er op Bevrijdingsdag, de dag waarop we sinds 1945...

REACTIES

geen avatar
do 02 mei 2019 20:41

eatsleeprave.. Dat pro EU logo, geen reclame/sluikreclame voor de verkiezingen?

 -3
Avatar deHertog
vr 03 mei 2019 10:37

deHertog Toen ik naar Sziget ging met de auto kon je op dag -2 of -1 nog met je auto het terrein op. Dat scheelde echt een eind lopen met je tenten en bagage. Kan dit nog steeds?

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.