Fanny Packs van gerecycled plastic

Fanny pack
Fanny Packs van gerecycled plastic
Door sjoertb op 21 mei 2019 - 11:57 1 Fanny Packs worden al onwijs lang gebruikt door mensen uit alle culturen, maar het is een tijdje moet echt populair geweest. Inmiddels is het tegenovergestelde helemaal waar, want de heuptasjes zijn terug in de mode. Bovendien zijn de merken bezig met het creëren van duurzame tassen, waarbij gerecycled plastic vaak terugkomt. Duurzaam, maar ook nog eens heel handig op festivals.

Wat is gerecycled plastic?

Gerecycled plastic is een proces waarbij plastic van de schroot of afval wordt gebruikt om materiaal te transformeren tot nuttige producten, zoals tassen. Plastic kan normaal gesproken niet afgebroken worden, dus recyclen is een manier om ervoor te zorgen dat plastic minder in het milieu terecht komt. Elk jaar komt 8 miljoen ton plastic in alle zeeën en oceanen op aarde. Het recyclen zorgt er dus voor dat het plastic minder in het water rondom de wereld komt, terwijl het ook nog eens op een nuttige manier wordt gebruikt. In Nederland wordt inmiddels 49 procent van het plastic afval gerecycled, wat dus bijna de helft is. Onder andere verpakkingen van producten worden gerecycled in Nederland, wat ook wel bekend staat als PMD: plastic, metaal en drinkpakken.

Waarvoor worden Fanny Packs gebruikt?

Fanny Packs zijn extreem modieus, maar dit is zeker niet de enige reden waarom mensen ze dragen. Mensen noemen de heuptasjes regelmatig een hype, maar dit is niet helemaal waar. Ze mogen dan in de mode zijn, maar ze zijn ook gewoon heel handig. Met name op een festival is een Fanny Pack essentieel, aangezien gewone rugzakken inmiddels niet meer zijn toegestaan op de meeste festivals. Ook bij concerten mogen rugzakken vaak niet mee naar binnen. Alsnog zul je tijdens deze gelegenheden wel een tas nodig hebben, want je zult toch verscheidene benodigdheden mee moeten kunnen nemen.

Met een Fanny Pack is dit dus mogelijk, maar er is nog een reden waardoor ze zo populair zijn op het moment. Je hoeft de heuptasjes namelijk niet vast te houden, waardoor je jouw handen vrij houdt. Hierdoor kun je alsnog helemaal losgaan en dansen op de festivals of concerten. Dit alles maakt een heuptas erg praktisch, terwijl het ook nog eens in de mode is. Het is zeker een aanrader om een Fanny Pack aan te schaffen als je naar een festival toegaat, zoals Woo Hah!, Lowlands en Wireless. Wees niet bang, je zult niet voor gek lopen. Op festivals lopen veel mensen rond met een heuptas.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



huntenpopnieuwss

HEIDEROOSJES, DANNY VERA EN MEER NAAR HUNTENPOP 2019Vandaag maakt de festivalorganisatie van Huntenpop nieuwe namen bekend. Op de...

north sea jazz

GLADYS KNIGHT NAAR NORTH SEA JAZZ FESTIVAL 2019 Vandaag komt North Sea Jazz 2019 met een nieuwe naam voor het programma van...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.