Tien festivaltips voor het komende Hemelvaart festivalweekend

Pukkelpop sfeer
Tien festivaltips voor het komende Hemelvaart festivalweekend
Door RobZ op 29 mei 2019 - 16:02 1 Hemelvaartsdag is voor bijna heel Nederland een verplichte vrije dag. Als je de vrijdag erna ook nog vrij kan regelen, heb je plotseling een heel lang weekend van vier dagen! Het zal je niet verbazen dat onze festivalkalender bijna overstroomt. En het wordt ook nog eens prachtig festivalweer! We hebben negen tipwaardige Hemelvaartsfestivals voor je op een rijtje gezet:

Oerrock
30 mei t/m 1 juni, Ureterp

Dit driedaagse festival begint op Hemelvaartsdag meteen goed. De line-up bestaat uit onder andere Golden Earring, Ilse DeLange, Guus Meeuwis, Jett Rebel, Waylon, Miss Montreal, Navarone, Van Dik Hout, The Dirty Daddies, Memphis Maniacs, Daredevils en Kraantje Pappie. Met hun motto: Leven in de brouwerij in Ureterp zit het wel goed!

Alle Oerrock 2019 informatie


Graauwrock
29 en 30 mei, Graauw

De 21e editie van Graauwrock vindt ook dit jaar weer plaats met Hemelvaartsdag. Dit festival in Graauw, Zeeland is geschikt voor jong en oud. Optredende artiesten zijn onder andere Handsome Poets, Wulf, The Bluebirds, Cookies & Cream en headliner Racoon.

Alle Graauwrock 2019 informatie


Het Weekend Van De Rollende Keukens
29 mei t/m 2 juni, Amsterdam

Dit weekend wordt het Westerpark in Amsterdam weer omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant op wielen. Op dit foodtruck festival kan je je helemaal tonnetje rond eten met hapjes en gerechten uit alle windstreken van de wereld. Van Italiaanse pizza uit een steenoven tot Japanse sushi en van de échte Amerikaanse barbecue tot gefrituurde insecten op een stokje. Toegang tot het terrein is gratis!

Al onze Het Weekend Van De Rollende Keukens 2019 informatie


Heaven Open Air
29 en 30 mei, Heerenveen

In het noorden van het land is dit festival door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip. Op het P6 terrein komen jaarlijks duizenden bezoekers. Op het affiche staan DJ Paul Elstak, Puinhoop Kollektiv, Snelle, Bizzey en Ronnie Flex & Deuxperience Band.

Alle Heaven Open Air 2019 informatie


Fortarock
1 en 2 juni, Nijmegen

Het grootste rock- en metalfestival van Nederland vindt ook dit jaar weer plaats in het Goffertpark te Nijmegen. Op alweer de negende editie (in 2017 ging het festival niet door) staan onder meer Children of Bodom, Amon Amarth, Behemoth, Symphony X en Hammerfall op het programma. Dit jaar kan je met een enkele kaart voor Fortarock met twee personen binnen op het festivalterrein in Nijmegen!

Al onze Fortarock 2019 informatie en timetable hier


Dauwpop
30 mei, Hellendoorn

Het grootste en bekendste festival dit jaar op Hemelvaartsdag is ongetwijfeld Dauwpop. Jaarlijks kan je er naast de muziek ook genieten van theater en ander vermaak, middenin de bossen van Hellendoorn. Op het programma staan onder meer Kaiser Chiefs, De Staat, Balthazar, Wende Snijders, Navarone, Nothing But Thieves, Kraantje Pappie en Ronnie Flex. Dauwpop is dit jaar uitverkocht, maar misschien weet je nog ergens een kaartje te regelen.

Al onze Dauwpop 2019 informatie


Vestrock
31 mei tot 2 juni, Hulst

Naast Graauwrock vindt er in Zeeland nog een groot festival plaats. In Hulst is het tijd voor Vestrock. Dit jaar heeft het festival kleppers als Nothing But Thieves, Kaiser Chiefs, Triggerfinger en White Lies geregeld. Niet alleen de line-up is mooi. Het festival vindt plaats op een prachtig eiland midden in de vestingstad Hulst. Ook kunnen bezoekers zich verheugen op lekker eten en speciale bieren.

Al onze Vestrock 2019 informatie


Best Kept Secret
31 mei t/m 2 juni, Hilvarenbeek

Het festival dat zich 100% op de bestbewaarde muziekgeheimen focust. Best Kept Secret vindt dit jaar alweer voor de zevende keer plaats. De gevarieerde line-up bestaat uit onder meer Interpol, The Raconteurs, Bon Iver, Kraftwerk, Primal Scream, Kurt Vile & The Violators, Christine & The Queens en Indian Askin.

Al onze Best Kept Secret 2019 informatie en timetable


Amsterdam Open Air
2 + 3 juni, Amsterdam

De naam zegt het eigenlijk al. Amsterdam Open Air is een openlucht dancefestival in Amsterdam. Het festival in het Gaasperpark wil elk jaar het goede goede voorbeeld geven voor het Amsterdamse nachtleven. Dit keer staan onder andere Joris Voorn, Netksy, Broederliefde, Benny Rodrigues, De Sluwe Vos, Lucas & Steve, Josylvio en Bizzey op het programma.

Alle Amsterdam Open Air informatie


Kaderock
1 juni, Den Haag

Het grootste kleine festival van Nederland, zo wordt dit festival ook wel genoemd. In en rondom muziekcafé Musicon staan op drie podia een diverse mix van jong talent en gevestigde namen! Net als voorgaande jaren wordt de line-up gekenmerkt door een diversiteit aan stijlen. Op het affiche staan onder meer Bazzookas, Monomyth, De Raggende Mannen, The Dawn Brothers, The Quill, Ploegendienst, Cyril Directie en Cesar Zuiderwijk.

Al onze Kaderock 2019 informatie

Deze tips zijn maar een kleine greep de festivals van het Hemelvaartsdag (en weekend)! Bekijk onze festivalagenda voor een volledig overzicht.


Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Pukkelpop

PUKKELPOP PRE-PARTY LINE-UP BEKEND GEMAAKT MET O.A....Start je bezoek aan Pukkelpop goed met de pre-party op de donderdag. Zojuist...

Breda barst

GOOSE, RONDÉ, INDIAN ASKIN EN MEER LAATSTE NAMEN... Vandaag zijn er nieuwe namen van het gratis toegankelijke Breda Barst...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.