Festival camping tips voor een fijn festivalverblijf

Sfeer Camping Mysteryland 2017
Festival camping tips voor een fijn festivalverblijf
Door sjoertb op 12 juni 2019 - 10:54 1 Ga je dit jaar naar een meerdaags festival en kijk je een beetje op tegen het kamperen? Met deze tips komt alles goed!

1. Tentje, camper of glamping?
Meerdaagse festivals zijn top. Je kunt door blijven feesten en op het campingterrein hangt een gemoedelijk sfeertje. Kamperen op een festival doen de meeste mensen met een tentje. Dat is vaak ideaal. Je hoeft niet veel mee te nemen, zet hem zo op en staat gezellig tussen je vrienden en met allemaal nieuw te maken vrienden om je heen. Ook zijn nieuwe tentjes niet al te duur en op veel plekken te koop. Nadelen van een tentje zijn wel dat je vaak net iets te dicht tegen elkaar aan ligt, luchtbedden zo maar ineens lek kunnen zijn en afhankelijk van het weer drijf je je tent uit van het zweet of de regen. Gelukkig spelen veel festivals daar op in. Er zijn festivals die heuse glamping plekken hebben, waarin je in een luxe opgezette tent kunt overnachten. Ook hebben veel festivals een campercamping. En zeg nou zelf, een Retro VW busje geeft wel net even wat extra sjeu aan je festivalgevoel. En mocht je nou geen hebben, dan kun je altijd nog een camper huren.

2. Hoe overleef ik de camping?
a. Ga buiten de spits douchen. Vaak is het tussen 08:00 en 11:00 erg druk bij de douches, Als je iets later gaat ben je zo aan de beurt en vergeet je badslippers niet! Dat is wel zo fijn voor je voeten.
b. Het is wel zo fijn om zo nu en dan even te kunnen chillen bij je tent/camper. Old school campingstoeltje zijn natuurlijk prima, maar een Lamzac is natuurlijk nog veel chiller.
c. Waarschijnlijk heb je op de festivalcamping normaal gesproken geen stroom. Vergeet dus niet powerbanks mee te nemen en die tussendoor op te laden. Met een lege telefoon is het namelijk nog moeilijker om je vrienden weer terug te vinden, nadat je even in je eentje op avontuur bent gegaan. Overigens heb je die struggles niet in een camper, lang leve de huishoudaccu!
d. Zorg er voor dat je van tevoren genoeg eten in slaat. Op festivals kan je altijd super lekker eten, maar om jezelf wat kosten te besparen is een voorraadje brood en blikjes knakworst natuurlijk nooit verkeerd. Ook hier weer pluspunten voor de camper, ruimte zat om je eten te bewaren en koud te houden in de koelkast!

3. Paklijst
Heb je nou geen flauw idee wat je mee moet nemen en heb je geen zin om een hele paklijst
te maken? Deze dingen mag je sowieso niet vergeten!
- Duct Tape (Kan je altijd wel ergens voor gebruiken)
- Vuilniszakken
- Paracetamol
- Oordopjes
- Badslippers
- Waterfles/jerrycan
- Stoel/Airlounge
- Wegwerp poncho’s

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Welcome To The Village news

WELCOME TO THE VILLAGE COMPLETEERT LINE-UP MET O.A....Het programma van Welcome To The Village is helemaal compleet na de...

Sfeer festival chill

FESTIVALTIPS VOOR AANKOMEND WEEKEND: O.A. OEROL EN... Na regen komt zonneschijn, zo ook dit weekend waar zomerse temperaturen...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.