Hoe leg je je festival herinneringen vast?

Life in Color sfeer
Hoe leg je je festival herinneringen vast?
Door sjoertb op 04 juni 2019 - 11:52 1 Zodra het festivalseizoen begint heb je je lijstje van festivals waarschijnlijk al gemaakt die je dit jaar zeker wilt bezoeken. Er is de laatste jaren een breed aanbod aan festivals, niet alleen de landelijk bekende zoals Parkpop, Lowlands en Pinkpop. Steeds meer steden, ook in Duitsland en België, organiseren hun eigen festival. Maar als je er naartoe gaat dan wil je natuurlijk wel leuke herinneringen vastleggen aan je festivalbezoek. Dat kun je op verschillende manieren doen.

Je smartphone gebruiken op een festival
Inmiddels heeft vrijwel iedereen een smartphone. En het handige van zo’n mini computer, want dat is het in feite, is dat je er zo veel meer mee kunt dan alleen maar bellen. Alle moderne smartphones beschikken over een camera. Hiermee kun je foto’s en video’s maken. Je kunt er zelfs live beelden mee uitzenden en die delen via social media zoals Facebook. Hier liggen de beste kansen om herinneringen aan een festival vast te leggen. Natuurlijk is het wel handig als je een goede plek hebt voor het podium als je beelden wilt maken. Voor dat ene optreden waar je beslist foto’s of een video van wilt maken is het dus zaak om op tijd naar het podium te gaan waar de artiest optreedt.

Zo maak je goede festivalfoto’s
Je maakt de beste foto’s als je de camera recht probeert te houden. Let dus op de achtergrond en of er niet toevallig mensen met hun handen of hoofd in beeld staan. Soms kun je een foto nog wel een beetje bijsnijden om dat soort oneffenheden weg te werken. Het hoeft vast geen uitleg om te vermelden dat je het beste foto’s kunt maken als de personen op het podium stil staan, dit maakt de kans op een foto die onscherp is een stuk kleiner. Als je een video-opname wilt maken zijn er ook een paar dingen waar je op moet letten. Als je filmt, houd je smartphone dan stil. Als je tijdens het filmen heel snel met de telefoon van links naar rechts beweegt krijg je een video die eruitziet alsof je tijdens het filmen achterna werd gezeten. Houd de telefoon dus zoveel mogelijk stil. Let er op dat bij het filmen natuurlijk ook geluid wordt geregistreerd, als je nog wat van de muziek op het podium wilt horen is het in ieder geval aan te raden om er niet doorheen te gaan praten, dat doen de mensen die in je buurt staan waarschijnlijk al genoeg.

Wat doe je met je herinneringen na het festival?
Als je naar een festival bent geweest en daar leuke foto’s hebt gemaakt dan blijven die vaak ongebruikt op je smartphone staan. Dat is eigenlijk zonde, want de kans dat je er ooit nog naar kijkt is dan wel heel klein. Natuurlijk kun je de foto’s delen op sociale media, zodat je vrienden ze ook kunnen bekijken. Maar je kunt er natuurlijk ook een leuke herrining van maken. Online kan je heel erg makkelijk een foto op canvas laten drukken.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Down The Rabbit Hole sfeer

FESTIVALTIPS VOOR AANKOMEND WEEKEND: O.A. DOWN THE...Een nieuwe maand, een nieuwe reeks festivals. Zo ook dit weekend, waar genoeg...

Sunny Side Up

WINNEN: 2X2 KAARTEN VOOR SUNNY SIDE UP 2019 Op Texel vind je deze zomer een nieuw, kleinschalig festival: Sunny Side Up...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.