Waar overnacht je na een feestje of festival?

Sfeer Camping Mysteryland 2017
Waar overnacht je na een feestje of festival?
Door sjoertb op 20 juni 2019 - 12:49 1 Als je naar een feest of festival gaat dan wordt het vaak laat op de avond pas echt gezellig. Het is dus niet echt leuk als jij om 9 uur ’s avonds moet afhaken omdat je anders niet meer thuiskomt met de trein. Als je naar een festival of feestje gaat en je weet dat het laat kan worden, dan is het belangrijk om vooraf na te denken waar je slaapt als je niet halverwege het feest alweer naar huis wilt. Door dit vooraf te regelen loop je niet het risico dat je nergens terecht kunt en misschien uiteindelijk de nacht op het station moet doorbrengen. Als je kaarten hebt voor een festival of de uitnodiging voor een feest kun je direct actie ondernemen om een onderkomen voor de nacht te regelen.

Kamperen tijdens een festival
Veel festivals bieden de mogelijkheid om in de buurt te kamperen. Denk bijvoorbeeld aan grote festivals zoals Lowlands in Biddinghuizen of Pinkpop in Landgraaf. Ervaren festivalgangers weten dat en boeken zodra ze de tickets voor het festival binnen hebben meteen een plek op de camping. Tijdens een festival op de bonnefooi met je tentje op pad gaan in de veronderstelling dat je vast wel ergens kunt slapen is niet echt een goed idee. Wildkamperen is verboden en zeker tijdens een festival zal de politie hier streng op controleren. Een boete wil je vast niet riskeren. Boek dus zo snel mogelijk een plek op de festivalcamping als je daar wilt blijven slapen.

Let op je spullen als je op een camping overnacht
Het gebeurt helaas niet zelden dat campinggasten tijdens de nacht worden beroofd. Als je lekker ligt te slapen in je tentje kan het zomaar gebeuren dat iemand binnensluipt op zoek naar geld en kostbare spullen. Gouden regel is dat je dure sieraden en je dure horloge echt beter thuis kunt laten. Leg je smartphone desnoods onder je kussen zodat de kans klein is dat iemand deze kan stelen zonder dat je het merkt. Je kunt natuurlijk ook een draagbaar kluisje meenemen, hoewel de kans groot is dat dit in zijn geheel wordt meegenomen en je dan alsnog je spullen kwijt bent. Beperk de hoeveelheid cash geld die je bij je hebt, aan je pinpas heeft niemand iets als je de pincode tenminste niet op de achterkant hebt geschreven.

Overnachten in een hotel
Als je geen tent hebt of kamperen wat te primitief vindt dan kun je tijdens een festival ook overnachten in een lekker hotel. Dit is vaak goedkoper omdat je vaak gebruikt kan maken van een last minute overnachting. Je hoeft enkel een taxi te regelen en je kunt lekker overnachten in een hotel. Lekker uitbrakken in luxe in plaats van wegbranden in de warme tent. Grote hotelketens hebben vaak genoeg plek en scherpe prijzen als je een mooie last minute boekt.

Slapen bij vrienden
Als je na een festival of een feest bij vrienden kunt overnachten is dat natuurlijk heel prettig. Houd er wel rekening mee dat je bij deze mensen te gast bent. Met andere woorden: Maak geen puinhoop op de kamer waar je slaapt en dat geldt ook voor de badkamer. Dat je die gebruikt is logisch, maar laat hem wel zodanig achter dat de gastheer of gastvrouw ook gewoon zelf nog kan douchen zonder dat ze eerst uitgebreid moet gaan schoonmaken of puinruimen. Ook als je ergens gratis mag slapen, is het aardig om wat mee te nemen voor de gastheer en/of gastvrouw. Als dit een bekende van je is dan kun je vast wel iets bedenken waar je deze persoon een plezier mee kunt doen.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Good Charlotte

GOOD CHARLOTTE ZET STREEP DOOR ZOMERSE TOUR,...De Amerikaanse rockband Good Charlotte kwam gisteren met een statement naar...

LeffingeLeuren 2019

LINE-UP VAN LEFFINGELEUREN 2019 COMPLEET MET O.A. DE... De laatste vijf namen van Leffingeleuren 2019 zijn zojuist onthuld. Met onder...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.