Tips voor het organiseren van een bedrijfsfestival

Lowlands sfeer 2015
Tips voor het organiseren van een bedrijfsfestival
Door sjoertb op 27 juli 2019 - 14:46 1 Op zoek naar hét event voor je medewerkers, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Denk dan eens aan een bedrijfsfestival; de trend van dit moment! Een festival is meer dan alleen een goede muzikale line-up, dus zorg dat je goed voorbereid te werk gaat. Dit is immers dé uitgelezen kans om je medewerkers te verrassen en te verbazen. Want zeg nou zelf: hoe leuk is het om je medewerkers het gevoel van een festival te geven op je bedrijfsevent? Bij het organiseren van een bedrijfsfestival komt natuurlijk veel kijken. Daarom vind je hieronder enkele tips die je kunnen helpen in het organisatieproces.

Stuur de uitnodigingen op tijd
Deze tip lijkt misschien overbodig en logisch. Toch kan het voorkomen dat je vergeet om de uitnodigingen te versturen naar je personeel en andere genodigden. Nodig ze ook op tijd uit en wees origineel! Naast een standaard kaart of mailing kun je het bijvoorbeeld ook via een social media-actie, gamification of leuke gimmick op kantoor doen.

Het zoeken van een goede locatie
Een ander belangrijk aspect is natuurlijk de locatie. Deze ruimte moet passen bij jouw bedrijf, maar ook bij het personeel. Tevens moet het geschikt zijn voor het aantal genodigden en belangrijker nog: zorg dat het bekend is of het entertainment voor je festival wel op de locatie mag en kan komen. Hierbij moet je onder andere rekening houden met de elektriciteits- en watervoorzieningen. Daarnaast zullen bepaalde acts een podium nodig hebben, wat niet overal mogelijk is. Dus ook de opbouw dient geregeld te worden. Dit is nog maar een greep uit de vele zaken waar je aan moet denken bij de zoektocht naar de perfecte locatie voor jouw bedrijfsfestival.

Catering opties
Bij een festival horen natuurlijk ook food & drinks. Er zijn dan ook veel manieren hoe je de catering kunt regelen. Tegenwoordig zijn foodtrucks een hype op festivals. Een grote diversiteit aan eten en het ziet er ook nog eens sfeervol uit. Je zou dus een paar van deze ondernemingen kunnen uitnodigen om de mogelijkheden te bespreken. Mocht dat niet passen bij jouw event, dan kun je natuurlijk altijd een cateringbedrijf inschakelen. Zij zullen alles omtrent de hapjes en drankjes regelen voor jou, zodat jij je hier geen zorgen over hoeft te maken. Denk vooraf ook na of dat jij als organisatie zorgdraagt voor de kosten, of dat je jouw genodigden zelf met tokens laat afrekenen.

Hulp inschakelen
Er zijn nog genoeg andere zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een bedrijfsfestival voor je medewerkers organiseert. Wanneer je het gevoel hebt dat het allemaal toch wel veel is, kun je er ook voor kiezen om een bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in het organiseren van events. Vertel hen jouw wensen en ideeën en zij helpen jou met de verdere organisatie en het faciliteren van je event. Scheelt wellicht ook wat zorgen en stress en dat is altijd mooi meegenomen.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



ADE 2019

NETSKY & FRIENDS TIJDENS ADE OP TIJDELIJKE LOCATIE...In oktober vindt weer het Amsterdam Dance Event (ADE) plaats. Dit evenement...

Pure & Crafted Festival 2019

PURE&CRAFTED FESTIVAL 2019 COMPLEET MET O.A.... Blaudzun, Bad Touch, EUT, Black Mirrors, Tape Toy en Tim Vantol zijn...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.