Winnaars Grote Prijs bekend (Update: 2/12)

Door yeahroen op 01 december 2002 - 02:27 Satellite 7 heeft zaterdagavond de Grote Prijs van Nederland in de categorie Pop/Rock gewonnen. Tot het prijzenpakket behoren optredens op Noorderslag, Metropolis en Lowlands. De band Busted won, de publieksprijs. Dit is echter alleen een geldprijs. Toch zullen we ook deze band ongetwijfeld terug gaan zien op enkele festivals komende zomer.
Iets wat hopelijk ook opgaat voor de band Kopna Kopna, die tot een-na-beste én meest vernieuwende band werd verkozen. Doordat Satellite 7 volgens de jury meer 'commerciële potentie' heeft dan Kopna Kopna, ging de Grote Prijs aan deze band voorbij. Wel won hun bassist (Matthijs Felix) de prijs voor beste muzikant.

In de finale van de categorie dance, die vrijdagavond gehouden werd, won de triphop act Artefact. Zij zullen op Eurosonic, Metropolis en Dance Valley te zien zijn.

Zondagmiddag en avond werden de finales van de categorieën Singer Songwriter en RnB/HipHop gehouden. De winnaar in eerstgenoemde categorie is My Mystery (Daniël Versteegh). Hij mag op de festivals Eurosonic, Folkwoods en Crossing Border optreden, de winnaar van RnB/Hiphop Corey krijgt een plekje in het programma van Eurosonic.Pinkpop 2003 Logo

NIEUWE NAMEN PINKPOP 2003Daags voor de officiele bekendmaking van het PINKPOP programma in Paradiso,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.