A Tribe Called Quest tienmaal op Amerikaans festival

Door Stofje op 25 juni 2008 - 20:51 Eind vorig jaar kwamen de geruchten omtrent een terugkeer van Portishead (die toen plotseling opdoken als headliner van het Engelse All Tomorrow's Parties) en Rage Against the Machine langzaam maar zeker op gang. Intussen weten we wel beter.

Portishead kwam glansrijk terug met Third en trad op in een uitverkochte HMH, Rage Against the Machine sloot Pinkpop af en verkocht het Antwerpse Sportpaleis uit. Tijd dus voor een nieuw gerucht over een terugkeer van een grote naam uit het verleden. Eén van de belangrijkste hiphopgroepen uit de geschiedenis, A Tribe Called Quest, maken namelijk onderdeel uit van een rondreizend festival in de Verenigde Staten. Het Rock the Bells-festival trekt in juli, augustus en september langs een tiental grote Amerikaanse steden en A Tribe Called Quest zullen niet de enige grootheid zijn bij dit festival. Ook Nas, Mos Def, De La Soul, Rakim en Wu-Tang Clan zullen op dit festival optreden. Zelfs de allereerste grote hiphopformatie Afrika Bambaataa geeft acte de precènce.

A Tribe Called Quest maakte in de jaren '90 furore met vijf albums, gevuld met hele relaxte, jazzy hiphop met positieve teksten. De groep was dus een alternatief van de op dat moment overheersende gangster-rap. Q-Tip, Phife Dawg en Ali Shaheed Mohammed maakten met Low End Theory in 1992 een heuse hiphopklassieker en wist ook diverse hits te scoren. Bekendste nummers van de Tribe zijn 'Bonita Applebum', 'Can I Kick It?', 'I Left My Wallet in El Segundo', 'Scenario', 'Check the Rhime' en 'Electric Relaxation'.

Betekent dit een terugkeer van A Tribe Called Quest op de planken? De website van A Tribe Called Quest is in ieder geval volledig vernieuwd en Q-Tip, Phife Dawg, Ali Shaheed Mohammed en Jarobi (die de groep na het eerste album verliet) zijn in ieder geval weer bij elkaar om tien optredens te geven. Verder is er nog weinig bekend over een eventuele terugkeer, maar we houden het in de gaten.devorstinnews.gif3

PROGRAMMA HILVERSUM ALIVE COMPLEET Hilversum Alive bestaat dit jaar 10 jaar en dat wordt van vrijdag 27 tot en...

ek-voetbal.jpg17

FINALE EUROPEES KAMPIOENSCHAP VOETBAL ONTWIJKEN? De Europese Kampioenschappen voetbal hebben een dikke stempel gezet op de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.