Festivalfusie in Spijkenisse

Door knoedel op 15 februari 2003 - 16:11 De Spijkenisser evenementen Spijkpop, het Binnenstadsfestival, het Full Colour Festival en het Festival van het Levenslied houden op te bestaan. Daarvoor in de plaats krijgt Spijkenisse één breed muziek- en theaterfestival. Dat staat in een nog niet openbare evenementennota van de gemeente.

De belangrijkste reden om de verschillende festivals samen te voegen, is geld. Een groot festival is goedkoper dan de opgetelde kosten van de verschillende evenementen. Ook heeft één festival organisatorische voordelen. De Stuw, dat Spijkpop organiseert, heeft bijvoorbeeld moeite het festival te behappen. Vorig jaar heeft deze welzijnsinstelling al aangegeven het evenement eigenlijk niet aan te kunnen, vanwege het grote aantal voorschriften zoals veiligheidseisen en ARBO-normen waaraan zij zich dient te houden. Het nieuwe festival heeft nog geen naam, maar zal in de derde week van augustus worden gehouden. Het plan is dat een week lang op drie podia in de binnenstad optredens zijn. Het nieuwe festival moet een echte samensmelting van haar voorgangers zijn, zodat de bezoekers van de eerdere festivals nog steeds aan hun trekken kunnen komen. Of de eerste editie dit jaar al zo uitgebreid is als de opstellers van de evenementennota wensen, is nog niet duidelijk. Dat hangt van de snelheid af, waarmee de plannen door het gemeentebestuur worden geaccordeerd. Pas als de gemeenteraad haar instemming heeft gegeven, kunnen er muzikanten en theatergroepen worden geboekt. Met het verdwijnen van Spijkpop neemt Spijkenisse voor de tweede keer afscheid van dat junifestival. Spijkpop is voor het eerst in 1976 gehouden, maar van 1981 tot 1986 werd het om financiële redenen niet gehouden. In 1987 keerde het met de Tröckener Kecks als hoofdact terug op de festivalkalender. Later stonden onder andere De Dijk, Candy Dulfer, Brainpower, Krezip en Skik op het affiche.


Dropkick Murphys logo

DROPKICK MURPHYS OP GROEZROCK EN PAASPOPDe Dropkick Murphys zijn bevestigd voor het belgische Skate-, Punkfestival...

Halekyn Festival logo

HARLEKYN FESTIVAL EN PAASPOP ZIEUWENT MAKEN NAMEN... Twee leuke middelgrote festivals hebben weer een aantal namen aan hun affiche...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.