Oud-en-nieuw-feest van Dam af

Door Marz667 op 04 mei 2009 - 21:04 Niet de Dam, maar het Museumplein is voortaan de plaats waar Amsterdam oud en nieuw viert. Dit schrijft PvdA-wethouder Lodewijk Asscher in een brief aan de gemeenteraad.

De laatste paar jaar organiseerde de Staatsloterij het eindejaarsfeest op de Dam, dat rechtstreeks werd uitgezonden op tv.

Dit was ook het geval op 31 december 2008, waarbij 35.000 bezoekers aanwezig waren. Het evenement verliep vrijwel vlekkeloos, maar het succes heeft ook een keerzijde. Het feest trekt steeds meer Amsterdammers en toeristen, waardoor de maximale bezoekerscapaciteit van de Dam is bereikt. Er zijn steeds meer maatregelen nodig om het evenement 'feestelijk en veilig te laten verlopen', aldus Asscher. 'Dit gaat uiteindelijk ten koste van de inhoud en (inter)nationale exposure.'

De Staatsloterij wil het evenement ook dit jaar groots aanpakken. Vanwege de verwachte toestroom moet daarom worden uitgeweken naar een andere plaats in de stad, die ook centraal ligt en voldoende capaciteit heeft.

De enige plek die aan deze voorwaarden voldoet, is het Museumplein, schrijft Asscher. Nog deze maand zullen met stadsdeel Oud-Zuid en de Staatsloterij nadere afspraken worden gemaakt over een feest dat 'Amsterdam tijdens oud en nieuw internationaal op de kaart moet zetten'.

Asscher hoopt er 'een nationaal aftelmoment' te creëren, dat vergelijkbaar is met dat op Times Square in New York en bij de Londen Eye in Londen.



Lovelands Festival

LOVELAND FESTIVAL MAAKT LINE-UP BEKENDZaterdag 8 augustus barst het Loveland Festival 2009 los in het Sloterpark te...

livexsnewss.jpg1

LIVEXS LOCAL HERO 2009 OP DE FESTIVALS De band Exposed mag zich een jaar lang de populairste eigenbeheer-band van...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.