Festivalinfo tipt Lowlandsnamen!

Door fresh77 op 12 augustus 2009 - 14:27 1 Over een ruime week barst het feest weer los in Biddinghuizen. Dan vindt namelijk de zeventiende editie van Lowlands plaats! Zoals gewoonlijk valt er weer genoeg te ontdekken op het driedaagse festival. En met meer dan 150 namen op de affiche snappen wij dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Onze redacteuren doen eigenlijk niets anders dan de hele dag muziek luisteren en hebben zodoende een paar leuke tips voor jullie!

21 augustus (dag 1):

La Roux (14:45, India)

La Roux is een elektronisch popduo dat op dit moment hard aan de weg timmert. Debuutplaat La Roux is genomineerd voor een Mercury en singles als 'Bulletproof' mogen al op wat airtime rekenen. Nu nog in de kleine India, maar een volgende keer zeker in de Grolsch of Alpha!

Martyn (23:00, X-Ray)

Een van de fijnste nieuwe acts op Lowlands 2009 komt van eigen bodem. Martyn komt uit Eindhoven en is de Nederlandse koning van de dubstep. Deze jongen gaat ongetwijfeld groot worden. Gaat dat zien!

22 augustus (dag 2):

The Airborne Toxic Event (13:00, India)

Volgens NME de beste nieuwe rockband die er op dit moment rondloopt: The Airborne Toxic Event. De band hangt ergens tussen The Kooks en The Strokes en heeft absoluut een aanstekelijke debuutplaat. Een mooi optreden om wakker mee te worden!

Crystal Antlers (14:45, Charlie)

Eerder dit jaar speelde Crystal Antlers de kleine zaal van Paradiso helemaal plat. Verwacht keiharde noiserock met een indrukwekkende podiumpresentatie. Vooral de tweede percussionist tilt het geheel optreden naar een hoger niveau!

23 augustus (dag 3):

Metric (19:00, India)

Voor Metric geldt eigenlijk hetzelfde als bovengenoemde. Degenen die erbij waren in de Oude Zaal van de Melkweg zijn het daar ongetwijfeld mee eens: Metric weet als geen ander hoe een live show eruit hoort te zien. Heerlijke indierock met elektronische invloeden.

Kap Bambino (22:10, X-Ray)

De hit van Dour en De Affaire dit jaar. Electropunk van Franse afkomst. Verwacht een feest van jewelste op deze laatste festivaldag. De X-Ray gaat weer eens ouderwets te klein zijn als dit duo de planken betreedt!

Uiteraard zijn dit ook maar zes namen en blijft er nog genoeg leuks te ontdekken. Als je zelf ook tips hebt kun je die uiteraard kwijt in de comments. Festivalinfo wenst iedereen veel plezier deze editie!

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Incubate 20091

GRATIS NAAR HOUSEPIONEER MET TURN UP THE BASS-PLAATEen vermakelijke actie van Incubate, het festival dat van 13 tot en met 20...

mixtream

OSDORP POSSE EN MEER OP MIXTREAM Net zoals een groot scala aan andere plaatsen kent ook Heerhugowaard een...

REACTIES

Avatar E-Clect-Eddy
wo 12 aug 2009 19:23

E-Clect-Eddy Dat Metric nog geen band is die een stadion kan vullen gaat mijn pet te boven. Ze hebben alleen maar ijzersterke nummers. Ze waren nog bij Het Gepsrek - David Letterman te zien een paar dagen terug. :-)

Kan niemand mij binnensmokkelen op zondag? :-(

Op Pukkelpop staan ze zo vroeg op de dag alsof het het lokale amateur bandje is.

 0
Avatar Superthriller
wo 12 aug 2009 19:28

Superthriller La Roux viel helaas op MELT! best tegen. Niet slecht, maar absoluut niet het spektakel waarop gehoopt werd.

 0
Avatar Nalu
wo 12 aug 2009 19:37

Nalu @eddy doen ze wel hoor, ga maar naar canada - als ik me niet vergis... Verder, kap bambimo en crystal antlers GAAT DAT ZIEN!

 0
Avatar TEUNNN
wo 12 aug 2009 19:42

TEUNNN Crystal Antlers en Kap Bambino zijn supertof!
Kap Bambino was geweldig op deAffaire, ik ga ze zeker weer zien!

 0
Avatar TEUNNN
wo 12 aug 2009 19:43

TEUNNN Maar ga ze maar niet kijken, dan word het er zo druk. : (

 0
Avatar Nouk_i
wo 12 aug 2009 20:31

Nouk_i The Airborne Toxic Event ; De band hangt ergens tussen The Kooks en The Strokes.

Ik vind ze leuk en ga ze zeker checken, maar tussen the kooks en the strokes in ben ik het niet mee eens :P

 0
Avatar ebeaydojraes
wo 12 aug 2009 22:01

ebeaydojraes laat ik die nu allen op mijn to do list hebben staan ...

 0
Avatar ErikLuyten
do 13 aug 2009 11:44

punkr Kap Bambino stond 2 jaar terug op ZXZW (nu Incubate festival). Was geniaal ja!

 0
geen avatar
do 13 aug 2009 12:51

Dorfmeister Vergeet niet Alberta Cross!

 0
geen avatar
do 13 aug 2009 13:28

Guerrilla En als alle bands op zondag klaar zijn met spelen.. Dan begint het FEEST pas echt met Kees van Hondt in de India!

 0
Avatar Kelvin
do 13 aug 2009 13:44

Kelvin En daar ben ik bij, wel jammer dat het dit jaar niet meer in de Lima is maar wel begrijpelijk van de organisatie :). Alhoewel de mensen die hierop afkomen allemaal erg chill zijn!

 0
Avatar Language
do 13 aug 2009 20:43

Language Dit lijstje was vast al gemaakt voordat Ghinzu werd bevestigd? ;)

 0
Avatar Paul_Banks
vr 14 aug 2009 10:23

Paul_Banks Language schreef:
Dit lijstje was vast al gemaakt voordat Ghinzu werd bevestigd? ;)


Of HEALTH? Maar het is gewoon een leuk kort item en daarin kan je gewoonweg niet alles benoemen.

Wat ik nog steeds wel betreurenswaardig vind is dat ik echt mijn heil moet gaan zoeken in de electro en andere Xray acts om mijn dagvulling rond te krijgen, terwijl ik dit soort acts normaal gesproken enkel in de nachtelijke uurtjes bezoek.

Na het komend weekend toch ernstig overpeinzen of ik na 8 edities toch ook niet eens iets nieuws moet gaan zoeken, zeker als je kijkt wat bijvoorbeeld Haldern biedt voor een fractie van de prijs. En ik neem aan dat die Duitsers wel mooie pilsjes tappen (was gisteren ook weer een aanfluiting in Ahoy).

Maar goed genoeg geklaagd op naar komend weekend! En als ik ook een tip (geen onbekende) mag geven; Faith no more, ga dat zien mensen of je nu liefhebber van rock bent of niet, ga dat zien!

Overigens fantastische zet om Grizly bear tegenover Prodigy te zetten, heerlijk rustig met waarschijnlijk alleen maar liefhebbers, dat beviel me een aantal jaartjes bij Bonnie prince Billy ook wel, net voor Prodigy in het schema en toen was het ook lekker stil in het tentje waardoor het concert toch wel heel erg goed werd.

 0
Avatar E-Clect-Eddy
vr 14 aug 2009 13:33

E-Clect-Eddy Faith No More en Grizly Bear zijn inderdaad ook aanraders. Maar die zie ik wel ergens anders.

 0
Avatar De-Loused
vr 14 aug 2009 19:07

De-Loused Language schreef:
Dit lijstje was vast al gemaakt voordat Ghinzu werd bevestigd? ;)


WOW. Ben ik ff slecht op de hoogte. Dat is echt een must see. Ondanks hun technische problemen op Werchter één van mijn hoogtepunten daar! Ga dat zien!

 0
Avatar buke
za 15 aug 2009 11:02

buke Zullen we lekker origineel Florence + The Machine er ook bij zetten?? anderhalf jaar terug op London Calling gezien en een fan-tas-tische nieuwe plaat uit!

Verder erg benieuwd hoe Grizzly Bear, the Maccabees en the Temper Trap live klinken.

@ Paul, had ik eerst ook maar nu ik nog eens goed kijk wordt het op zaterdag na toch weer lekker hollen. en er is genoeg te doen om ook de rest vol te maken (leuke schrijvers vooral, Herman Brusselmans!)

 0
Avatar tbeest
zo 16 aug 2009 17:08

tbeest Ghinzu was voor mij ook 1 v.d. toppers op Werchter, gaat dat zien. En bij Kap Bambino op de affaire ging iedereen helemaal uit z'n plaat, dus dat kunnen ze vast nog een keer :-) En vergeet Opeth niet, de top in progmetal, helaas in overlap (grrr) met die andere geniale band, Faith No More.

 0
Avatar KillDisco2000
zo 16 aug 2009 23:35

KillDisco2000 Ai... HEALTH is het hoogtepunt van Lowlands '09! Btw. hoe zal de muzikale omschrijving van HEALTH moeten klinken als Crystal Antlers al als keiharde noiserock wordt omschreven?

 0
Avatar Paul_Banks
ma 17 aug 2009 07:32

Paul_Banks KillDisco2000 schreef:
Btw. hoe zal de muzikale omschrijving van HEALTH moeten klinken als Crystal Antlers al als keiharde noiserock wordt omschreven?


Herrie!

Maar ik heb dit jaar echt het idee dat ze bij Lowlands een nieuwe kliek hebben in de organisatie die er de ballen van snapt, hoe kan je nu HEALTH en Crystal antlers tegelijk programmeren? Met dezelfde verbazing vernam ik de forse overlap tussen Opeth en Faith no more, heb je als festival een matige line-up ga je ook nog eens je goede acts tegenover elkaar zetten

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.