Geen Weitjerock in 2004

Door Knoedel op 05 februari 2004 - 00:58 Weitjerock, een jaarlijks terugkerend popfestival in Ijzendijke gaat in 2004 niet door. Op de website van het festival is het volgende bericht te lezen:


Na vijf jaar met veel plezier Weitjerock te hebben georganiseerd, hebben wij als bestuur besloten in 2004 geen rockfestival op de laatste zaterdag van juli te organiseren. Deze beslissing heeft diverse redenen.
Op de eerste plaats zijn er steeds meer regels verbonden aan het organiseren van grootschalige evenementen, wat het er zeker niet leuker op maakt.
Daarnaast is het organiseren van een festival als Weitjerock, waarbij ook veel aandacht aan de details wordt besteed, een tijdrovende klus. Enkele bestuursleden hebben door diverse omstandigheden het komend jaar minder tijd voor het festival beschikbaar, wat zou betekenen dat we naar nieuwe bestuursleden op zoek moeten gaan. De door ons noodzakelijk geachte uitbreiding van het bestuur is echter moeilijk te realiseren (doordat er maar weinig mensen zijn te vinden die er 100% voor gaan).
De eerder genoemde grote tijdsinvestering is op zich niet erg, we hebben het hier namelijk over een hobby. Echter de steeds stijgende kwaliteit van het festival staat in schril contrast met de lage publieke opkomst in 2003. Wij betreuren dit des te meer omdat onze hoofdsponsor de Rabobank voor de jubilieumeditie in 2003 extra de nek heeft uitgestoken. Wij (of de publieke opkomst) hebben de verwachtingen niet kunnen waarmaken. Aangezien een openluchtfestival zekere risico’s met zich brengt (afhankelijkheid van weersomstandigheden) en de huidige economische omstandigheden het genereren van geld (sponsoren) bemoeilijken, zijn ook de financiële risico’s een argument om in ieder geval voor 2004 een adempauze in te lassen.

De stichting Weitjerock blijft voorlopig wel bestaan en zal zich beraden op andere mogelijkheden om haar doelstelling te realiseren: het organiseren van muziekevenementen en aanverwante activiteiten. En in de toekomst: wie weet????Rock Werchter 2004

KOSHEEN OP ROCK WERCHTER 2004 Kosheen speelt op vrijdag 2 juli op het Rock Werchter festival. Ze...

Rock am Ring

ROCK AM RING 2004 BREIDT PROGRAMMA UIT Rock am Ring / Rock im Park 2004 werken onverstoorbaar aan hun programma's....

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.