Metaaldetector bij Appelpop 2009

Door Marz667 op 11 september 2009 - 13:02 1 De toegangscontroles bij Appelpop worden dit jaar voor het eerst voorzien van metaaldetectoren. De handscanapparaten worden steekproefsgewijs ingezet. Volgens Appelpopveiligheidscoördinator Peter Meijer wordt met deze nieuwe manier van controleren de veiligheid voor de bezoekers verder vergroot.

Appelpop voert nu voor het vierde jaar toegangscontroles uit. Daarbij werden de afgelopen edities alleen tassen doorzocht, maar dan ook wel álle tassen. De organisatie deed dat deels voor de veiligheid, maar ook om – op verzoek van de artiesten – professionele fotoapparatuur van het terrein te houden. En om te zorgen dat de bezoekers geen drank meenemen. Meijer: "De bands kun je gratis zien en horen, maar dat moet wel betaald worden uit onze drankomzet."

Appelpop trekt op de drukste momenten tienduizenden belangstellenden naar de Waalkade. De metaaldetectoren mogen alleen door gekwalificeerde beveiligers worden gehanteerd. Het apparaat moet verborgen wapens opsporen.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



bospop3

DERTIGSTE EDITIE BOSPOP OP NIEUWE LOCATIEBospop gaat verhuizen! De dertigste editie van het muziekfestival gaat niet...

uithetzuidennews.jpg

NIEUWS ROND RECHTSTREEKS UIT HET ZUIDEN Rechtstreeks Uit Het Zuiden werd in 2003 voor het eerst georganiseerd door de...

REACTIES

Avatar ik-hier?
ma 14 sep 2009 17:53

ik-hier? ooit was het nog een gezellig festivallteje dat je tussendoor nog lekker aan het water kon zittentussen het ontdekken van de nieuwe bands door en de karren van de optocht...
Het is mij iets teveel uit z'n voegen gebarst.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.