Love Parade Berlijn 2004 in gevaar

Door Knoedel op 15 april 2004 - 19:44 Afgelopen week werd bekend dat de Love Parade wegens geldgebrek in gevaar is. De gemeente Berlijn wil er alles aan doen om de wereldberoemde Love Parade toch door te laten gaan. Voor het eerst in vijftien jaar maakte de organisatie afgelopen week bekend dat het technofestijn niet door dreigt te gaan omdat er niet genoeg geld is. Dit komt mede doordat het bezoekersaantal flink terug is gelopen. In 1999 trok het spektakel liefst 1,5 miljoen bezoekers, maar in 2003 was dat nog maar 500.000.

Het evenement stond dit jaar op 10 juli gepland. Onder druk van de verschillende politieke partijen in de Duitse hoofdstad wordt er nu naarstig naar een oplossing gezocht.

Het geldgebrek komt vooral omdat de sponsors afhaken. Ook de technomuziek lijkt steeds minder mensen te interesseren. Vooral het schoonmaken van de stad nadat de parade is langs getrokken kost enorm veel geld.


Rock Werchter 2004

KAARTVERKOOP ROCK WERCHTER VAN START + ENKELE NIEUW...Vandaag zaterdag 17 april start de kaartverkoop van Rock Werchter . De...

Koninginnedag Amstedam

KONINGINNEDAG 2004 AMSTERDAM UITGEBREID GEVIERD Dit jaar wordt opnieuw Koninginnedag opnieuw uitgebreid gevierd op het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.