RECENSIE: Grande Royale - Breaking News

Grande Royale
2017-10-03 2017 is tot nu toe een topjaar geweest voor de liefhebbers van de betere Zweedse ‘rawk & roll’. Het jaar begon met een korte tournee van Imperial State Electric (binnenkort ook op Helldorado). Het werd een mooie zomer met een reünieshow van The Hellacopters op het Belgische Sjock festival. En nu de herfst zich aandient is daar een nieuwe plaat van Grande Royale.

Breaking News is het derde album van Grande Royale. De band uit Jönköping heeft een klassieke rockbezetting van zang (Hampus Steenberg), gitaar (Andreas Jena en Gustav Wremer), bas (Calle Ljungström) en drums (Marcus Gustafsson). Voor Breaking News dook Grande Royale Honk Palace in, de thuisstudio van Nicke Andersson, frontman van The Hellacopters en Imperial State Electric. En dat is te horen! Breaking News staat vol met high energy rocksongs met een goed gevoel voor pop en met een vette knipoog naar de Detroit-rockscene van weleer (Stooges, MC5, Alice Cooper) en het oude werk van Kiss (‘Detroit Rock City’).

De koebel in opener ‘Know It All’ zet de klok meteen op rock. Een pompende bas en strak drumwerk zorgen voor een groovy basis. Duellerende gitaren en de klassieke rockstem van Steenberg maken het bandgeluid compleet. De tien nummers klinken zo akelig perfect dat Breaking News naadloos past in het oeuvre van Imperial State Electric. De songs, hooks, breaks, timing, dynamiek, gitaarsound en de zangstem van Hampus Steenberg zijn bijna niet van het origineel te onderscheiden. Zolang dat onder de productionele leiding en goedkeuring van de meester zelf gebeurt, hebben ze mijn zegen. Dankzij de kwaliteitsstempel van Nicke Andersson komt de band er nog mee weg ook.

Om 2017 in Zweedse stijl af te sluiten zou het mooi zijn als Grande Royale een korte promotour langs de vaderlandse poppodia zou doen. Dus dames en heren promotors en bookers, waar wacht u nog op?
Recensent:Bart Slaats Artiest:Grande Royale Label:Sonic Rendezvous
Cover Fabulae Dramatis - Solar Time`s Fables

Fabulae Dramatis - Solar Time`s Fables Fabulae Dramatis is een vanuit België opererend gezelschap en bestaat uit...

Cover Solitude Within - Disappear

Solitude Within - Disappear Wat betreft het aanbod van Belgische(metal)bands is het de laatste tijd...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT