RECENSIE: Modern Studies - Swell To Great

Modern Studies
recensie cijfer 2017-11-17 Modern Studies hebben de sprong in het diepe gewaagd en hebben hun debuutalbum uitgebracht. Swell To Great, geïnspireerd door het orgel, is een album waarmee ze een indruk maken. Of die positief is valt alleen nog te betwijfelen.

Opener ‘Supercool’ is niet zo cool als de band zelf misschien had gewild. Het gebruik van het orgel maakt het nummer irritant. Het repetitieve geluid overstemt het hele nummer en bij een zachter volume is dit het enige dat te horen is. Geen goede binnenkomer.
Gelukkig maakt Modern Studies het later een beetje goed. ‘Father Is A Craftsman’ is een rustige track met een gevoel alsof je op het strand ligt. ‘Dive Bombing’ heeft dit gevoel ook en is een welkome vrolijke break in het geheel.

Iets dat het album ook goed maakt zijn de diepzinnige teksten. Dit valt op het eerste gehoor niet gelijk op maar hoe vaker het album wordt beluisterd hoe meer de diepere teksten opvallen. Dit in combinatie met de zachte stem van Emily Scott maakt het een van de sterkste punten van het album. Op ‘Sleep’ komt het zachte stemgeluid voornamelijk naar voren. Het mooie is dat het aanwezig is maar soms ook subtiel weg kan vallen.

Het gebruik van het orgel maakt dat dit debuutalbum anders in het gehoor ligt omdat de formatie heeft durven te experimenteren. Dit heeft goed en slecht uitgepakt maar de durf is een pluspunt.

Modern Studies kwam niet goed binnen met Swell To Great. De opener viel erg tegen en is niet representatief voor de rest van het album wat wel goed in het gehoor ligt. Dit kan misschien een les zijn voor de volgende keer want een eerste indruk telt toch. Al met al is Swell To Great een goed debuut en hiermee is de nieuwsgierigheid gewekt naar volgend werk.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Modern Studies Label:Fire Records
Cover Hercules and Love Affair - Omnion

Hercules and Love Affair - Omnion Hercules & Love Affair zal altijd onlosmakelijk met hun hit ‘Blind’...

Cover Arch Enemy - Will The Power

Arch Enemy - Will The Power Het mag gezegd worden, oprichter en gitarist Michael Amott heeft met Arch...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT