RECENSIE: Hercules and Love Affair - Omnion

Hercules
recensie cijfer 2017-11-01 Hercules & Love Affair zal altijd onlosmakelijk met hun hit ‘Blind’ verbonden blijven. Het heerlijk opzwepende nummer met vocalen van ANOHNI stond op de debuutplaat van de New Yorkse band. Inmiddels zijn ze met Omnion aan hun vierde studioalbum toe. Nog steeds is er op een plaat van Andy Butler en zijn consorten voldoende ruimte voor een feestje, of het nou disco, house of electropop is. Onder het feestgedruis zit een licht melancholische toon en je zou bijna vergeten dat er onder de laag aan elektronische muziekgenres een diepere betekenis huist.

Frontman Butler kickte namelijk af van een drugsverslaving en verwerkt deze ervaring in het nummer ‘Fools Wear Crowns’, waar hij ook voor het eerst zelf de zang voor zijn rekening neemt. Ook geeft hij een podium aan de LGBTQ-community. Onderwerpen als vrijheid zijn hierdoor een terugkerend thema op Omnion en geven het album zo een emotionele lading mee. Nummers als ‘Rejoice’ klinken als regelrechte floorfillers en hebben tegelijkertijd een mooie boodschap.

Het blik gastartiesten dat op Omnion is opengetrokken is ook niet de minste. Sharon Van Etten is te horen op de titeltrack. Faris Badwan (frontman van The Horrors) komt op twee nummers voorbij, waaronder het donkere, maar speelse ‘Controller’, een nummer dat weinig aan de verbeelding overlaat. Rouge Mary was ook de voorgaande plaat The Feast Of The Broken Heart te horen en ondersteunt op dit album twee stevige stampers met zijn vocalen.

Hercules & Love Affair schuift op Omnionvan binnen de club naar buiten en weer terug. Door af en toe gas terug te nemen werkt het emotionele aspect en het achterliggende verhaal goed, maar Andy en zijn consorten zouden zonder dansbaarheid geen Hercules & Love Affair zijn. Het album kent zodoende twee kanten, maar is allesbehalve besluiteloos. Dit vierde album van de Amerikaanse groep is een mooie toevoeging aan hun oeuvre en heeft bovendien het hart op de juiste plaats.
Recensent:Jasper van Quekelberghe Artiest:Hercules and Love Affair Label:BMG Germany
Dead Cross

Dead Cross - Dead Cross Dead Cross is het debuut van de gelijknamige band. Hoewel dit een...

Modern Studies

Modern Studies - Swell To Great Modern Studies hebben de sprong in het diepe gewaagd en hebben hun...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT