RECENSIE: Hiss Golden Messenger - Hallelujah Anyhow

Hiss Golden Messenger
recensie cijfer 2017-10-12 Zanger en gitarist M.C. Taylor maakt onder de noemer van Hiss Golden Messenger al jaren fantastische muziek. Hiss Golden Messenger staat synoniem voor een mix van prachtige folksongs en swingende rock ’n roll. De stem van M.C. Taylor klinkt soms grauw als Bob Dylan en soms soepel rockend als een Amerikaanse Mick Jagger. De status van Hiss Golden Messenger wordt ook onderstreept door de fantastische medemuzikanten. Op het nieuwste album Hallelujah Anyhow horen wij onder andere Phil Cook, Tift Merritt en John Paul White.

Hiss Golden Messenger biedt op het album precies wat je verwacht. In een heerlijk tempo hoor je een veelheid aan stijlen voorbij komen. ‘When The Wall Comes Down’ is een prachtig nummer. M.C Taylor zingt in kabbelende stijl. Phil Cook bespeelt de slidegitaar. Het gejank geeft je het gevoel alsof Ry Cooder meespeelt.
De grootste verrassing op Hallelujah Anyhow zijn de blazers. We hoorden ze nog niet veel bij M.C. Taylor. De blazers komen ontzettend goed tot hun recht. Het rock ’n roll ritme van ‘Domino (Time Will Tell)’ leent zich perfect voor het opzwepend geluid van het koperwerk. Het refrein is catchy en de piano speelt een vrolijk boogieritme. Het resultaat klinkt als de Rolling Stones die in New Orleans zijn beland. ‘John The Gun’ is juist een kalm opgezet nummer. Het doet meer denken aan J.J. Cale met een loom plattelandsgevoel. De trompet geeft het lied een extra jazzy gevoel.

Hiss Golden Messenger heeft de unieke vaardigheid om muziek te spelen dat aanvoelt alsof het geen enkele moeite kost. Dit combineert hij met een uitstekend gevoel voor catchy ritmes en goede rock ’n roll. Hallelujah Anyhow bevestigd nogmaals dat hij dit extreem goed in de vingers heeft. Soepel vult M.C. Taylor tien nummers die geen seconde vervelen. Hiss Golden Messenger staat aan de top van de Americana.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Hiss Golden Messenger Label:Merge Records
Cover Matthew Bourne - Isotach

Matthew Bourne - IsotachDe Britse componist en pianist Matthew Bourne was de piano een tijdlang...

Cover Gold Class - Drum

Gold Class - Drum De heren van Gold Class zijn niet zo van al te veel poespas. Het tweede...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT