RECENSIE: Republica - Brutal & Beautiful

Republica
2017-12-14 Op het eerste gehoor zou je verwachten dat Republica uit de verenigde Staten zou komen, maar niets is minder waar. De vijf heren komen gewoon uit Brazilië, maar hebben zich toegelegd op stevige rock, met credible teksten, die sterk geënt is op de (post)grunge. De muziek op Brutal & beautiful heeft soms wel wat weg van Stone Temple Pilots, Creed, 3 Doors Down en noem maar op. Overigens moeten we deze Republica niet verwarren met de gelijknamige Engelse poprock band die in de jaren negentig enige populariteit genoot.

Het soms wat ruigere randje maakt dat het allemaal net niet te gepolijst klinkt, maar sommige songs zijn wat opzichtiger commercieel, zoals het bijna vrolijke ‘Beautiful Lie’ dat op elk willekeurig Creed album had kunnen staan. Daarentegen zijn song als ‘Broken’ , Black Wings’ en , Endless Pain’ een stuk ruiger zodat de balans de goede kant op slaat. Zanger Led Beling heeft een prima stem die in zowel in het ruiger werk als in de wat relaxter klinkende songs (‘Everything’) goed uit de verf komt, al moet hij de wat gemaakte Scott Stapp-achtige toontjes wel gaan afleren.

De beste momenten op Brutal & Beautiful zijn de momenten dat de band de randen van de desertrock op zoekt zoals ‘One Left In The chamber’, ‘The Maze’ en ‘Stand Your Ground’, maar ook het gloedvolle en slepende ‘Intimacy Of Your Soul’ en de fraaie afsluitende ballad ‘Tears Will Shine’ mogen er zeker zijn. Het is gelukkig net niet te zoetsappig allemaal, daar zorgt de duidelijke productie van topproducer Matt Wallace (o.a. Faith No More )ook wel voor. Hij heeft er voor gezorgd dat de band eerlijk klinkt en daardoor is Brutal & Beautiful een mooi album vol meeslepende rock geworden. Opzienbarend is het zeker niet , maar deze drie kwartier van Republica is vermakelijk.
Recensent:Jan Didden Artiest:Republica Label:Graviton
Cover Savage Messiah - Hands Of Fate

Savage Messiah - Hands Of FateOoit houden bands als Metallica, Iron Maiden en AC/DC er mee op. Gelukkig...

Cover Night - Raft Of The World

Night - Raft Of The World Allereerst de complimenten voor het artwork van Raft Of The World . Bij zo...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT