RECENSIE: Basement Saints - Bohemian Boogie

Basement Saints
2017-11-29 Basement Saints is een 70’s style bluesrockband uit Zwitserland. Met drie man sterk produceren ze energieke beats in combinatie met ruige gitaarsolo’s die worden afgemaakt met een rauwe stem met kritische teksten. En dat er geen bassist aanwezig is, valt niet eens op. In 2014 kwamen ze met de EP Free Souls, hun eerst echte album (Get Ready) kwam twee jaar later .En nu dan komen ze met Bohemian Boogie, hun derde album.

Met openingstrack ‘Skatopia’ gaan ze er stevig in. Fikse drumpartijen en krijsende gitaren voeren de boventoon. De rauwe stem van zanger Anton Delen maakt het helemaal af. Ze vloeien moeiteloos over in downtempo naar uptempo. Het van een toepasselijke naam voorziene ‘Shyness Highness’ is hier een goed voorbeeld van. Ze leggen hier een vrijwel perfecte balans tussen de zachte Shyness en de harde Highness. Hiermee klinken ze als een volwassen rockband, alsof ze daadwerkelijk in zeventiger of tachtiger jaren staan te spelen. Maar dit is pas het begin van iets wat zomaar eens heel groot zou kunnen worden.

De krijsende gitaren en fikse drumpartijen vormen de rode draad in het album. Maar dat ze ook een zachte kant in petto hebben bewijzen ze met de ballad ‘Faith’. Met onderwerpen als pijn, problemen, zorgen en geloof gaat het daar wat gevoeliger aan toe. Ookhet nummer daarop, ‘Rooftop Riddles’, is wat zachter. Deze twee nummers zouden als de bridge van het album gezien kunnen worden. Om vervolgens nog even met twee knallers af te sluiten. Afsluiter ‘Bohemian Boogie’is een typisch oldschool hardrock song met een blije “woohoo” op de achtergrond. En inderdaad ook een portie goede boogie.

Basement Saints heeft een perfect evenwicht weten te brengen in dit album. Het vult zich vooral met stevige rock, maar ze weten tussendoor ook prima even gas terug te nemen. Een zeer volwassen album voor een band die pas vier jaar actief is.
Recensent:Adwin van gerven Artiest:Basement Saints Label:Black Pike Favorites
Wild Ones

The Wild Ones - The Wild OnesMaar liefst zevenentwintig jaar hebben de fans van The Wild Ones moeten...

Cover Bendik Brænne - The Last Country Swindle

Bendik Brænne - The Last Country Swindle De muziek van Bendik Braenne doet het al jaren erg goed in Noorwegen. Het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT